CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre implanta al territori el segell “Aquí es coopera” adreçat a gestories i assessories

Es posa en marxa un itinerari formatiu sobre cooperatives per impulsar l’economia social a l’Ebre

etiquetes   noticies, economia, societat, amposta, terres ebre

8/9/2020

L’Ateneu Cooperatiu Terres de l’Ebre implanta al territori el segell “Aquí es coopera” adreçat a gestories i assessories | Amposta.info


L'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre busca la complicitat de les gestories i assessories de les Terres de l'Ebre per a difondre i fer créixer el cooperativisme i l'economia social al territori. Així, aquest mes de setembre es durà a terme una activitat formativa, especialment adreçada a les més de 130 empreses de serveis empresarials que hi ha a les Terres de l'Ebre per ampliar els seus coneixements sobre el model cooperatiu. Aquest itinerari formatiu permetrà a les gestories i assessories que la realitzin rebre el segell “Aquí es coopera”, una acreditació i formació que altres ateneus de la Xarxa d'Ateneus de Catalunya ja han implantat als seus respectius territoris, però que és la primera vegada que es realitza a les Terres de l'Ebre.

Està demostrat que el model cooperatiu és viable i funciona, però ens trobem en què, d'entrada, moltes gestories i assessories el descarten a l'hora d'assessorar els seus potencials clients”, apunta Carlos Lamote de Grignon, tècnic de l'Ateneu Cooperatiu Terres de l'Ebre. Una percepció que explica aquesta voluntat d'acostament per part de l'Ateneu. “Es tracta de crear xarxa. Tots hi sortim guanyant, les gestories i asessories poden ampliar la seua cartera de clients a partir de cooperatives de nova creació, i això de retruc farà que l'economia social i tot el que representa vagi guanyant implantació al territori”, argumenta Lamote de Grignon.

L'itinerari formatiu per adquirir el segell s'impartirà en línia a través de l'aplicació Zoom els dies 15, 16 i 17 de setembre i anirà a càrrec de Facto Assessors, una cooperativa de treball associat especialitzada en l'assessorament de cooperatives. Seran nou hores de formació repartides en tres sessions. La primera abordarà quin és el règim jurídic de les cooperatives i com es constitueixen, i les dos següents tractaran sobre el règim laboral i el fiscal, respectivament.

És el primer any que des de l'Ateneu Cooperatiu ebrenc es du a terme aquesta formació i la idea és mantenir-la en un futur, així com idear activitats formatives més especialitzades adreçades també a les gestories i estretir-ne els vincles. Les inscripcions ja estan obertes i es poden fer clicant aquest enllaç.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info