Eports Ample de Banda i Internet

Arriba una nova edició de les Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre

Les Jornades inclouen l’exposició “Els bolets de les Terres de l’Ebre. Molt més que rovellons”, que es podrà visitar fins el 24 de novembre al Museu de la Mar de l’Ebre

etiquetes   noticies, comarca, bolets, jornades, museu terres ebre, la rapita, amposta, terres ebre

18/10/2022

Arriba una nova edició de les Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre | Amposta.info


L'Associació Micològica de les Terres de l'Ebre “BITXAC”, el Museu de les Terres de l'Ebre, el Museu de la Mar de l'Ebre i l'Ajuntament de la Ràpita organitzen les XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre.

Aquestes jornades, que aquest any arriben a la seva divuitena edició, tenen com a objectiu incrementar els coneixements micològics de les Terres de l'Ebre i divulgar i valoritzar el fascinant món dels bolets entre totes aquelles persones que hi estiguin interessades. En aquest sentit, s'incentiva la participació ciutadana en les activitats que formen part de les jornades com ara la sortida micològica (programada per al diumenge dia 23 d'octubre) que permetrà als assistents conèixer les diferents espècies de fongs que es troben en l'excursió que es realitzarà al llarg del matí.

Les Jornades inclouen l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons”, s'inaugurarà al Museu de la Mar de l'Ebre, coincidint amb l'inici de les jornades, el dissabte dia 22 d'octubre a les 18.30 h.. El mateix dissabte a les 19 h. també es realitzarà la conferència “Vivències del passat i del present del món dels bolets al Port”, a càrrec d'Adrià Grau Forés, membre de l'Associació de Micologia de les Terres de l'Ebre “Bitxac” i coautor dels llibres “Bolets del Ports” i “Els Reguers”.

L'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons” està formada per 17 panells on s'introdueix al visitant al món dels fongs i als principals grups taxonòmics de bolets, mostrant una part de la gran biodiversitat d'espècies de bolets que podem trobar a les nostres terres. Podem trobar imatges i informació d'espècies molt conegudes i d'elevat valor gastronòmic com el sureny (Boletus aereus), el camagroc (Cantharellus lutescens), el cama-sec (Marasmius oreades), les dos espècies de rovellons (Lactarius deliciosus i Lactarius sanguifluus), l'apagallums (Macrolepiota procera), la moreneta (Tricholoma terreum), el rossinyol (Canthareullus cibarius) o el bolet de xop (Agrocybe aegerita); i al mateix temps el visitant també podrà conèixer espècies de bolets tòxiques, i fins i tot mortals, com la farinera borda (Amanita phalloides), el pixacà (Amanita pantherina) o diferents espècies de lepiotes (Lepiota sp.).


PROGRAMA

Dissabte 22 d'octubre

  • Inauguració de les XVIII Jornades Micològiques de les Terres de l'Ebre i de l'exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons”, a les 18.30 h.
  • Conferència “Vivències del passat i del present del món dels bolets al Port”, a càrrec d'Adrià Grau Forés, membre de l'Associació de Micologia de les Terres de l'Ebre “Bitxac” i coautor dels llibres “Bolets del Ports” i “Els Reguers”. A les 19 h.

Diumenge 23 d'octubre

  • Sortida guiada gratuïta per conèixer els nostres bolets, a càrrec dels membres de Bitxac. Sortida a les 7.30 h. Punt de trobada: davant del Museu de la Mar de l'Ebre.
  • Exposició “Els bolets de les Terres de l'Ebre. Molt més que rovellons”. Del 22 d'octubre al 24 de novembre al Museu de la Mar de l'Ebre.


Per: Redacciórestaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info