Eports Ample de Banda i Internet

Arranca una nova edició de l'Escola del Cuidar

Dijous 21 de setembre hi haurà un Tastet per tal de donar a conèixer aquesta eina de suport a les cuidadores no professionals que atenen persones en situació de demència

etiquetes   noticies, amposta, ciutadania, societat, gent gran

18/9/2023

Arranca una nova edició de l’Escola del Cuidar | Amposta.info


L'Escola del Cuidar, impulsada per l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Montsià (AFAM), l'Ajuntament d'Amposta i la Gerència Territorial Terres de l'Ebre de l'Institut Català de la Salut l'any 2018, comença un nou curs. Aquest dijous, 21 de setembre, per tal de donar a conèixer aquest projecte a la ciutadania, s'ha organitzat una jornada en què s'explicarà què és l'Escola i com funciona.

El Tastet de l'Escola del Cuidar se celebrarà el 21 de setembre, coincidint amb el Dia Mundial de l'Alzheimer. L'Alzheimer i altres demències tenen una gran repercussió social i sanitària, però sobretot causen un gran impacte en l'àmbit familiar, ja que són la malaltia crònica que provoca un nivell de dependència més alt. Avui en dia, la família és el pilar fonamental en l'atenció de les persones afectades per la malaltia, per aquest motiu l'Escola del Cuidar va dirigida a les persones cuidadores no professionals.

El Tastet de l'Escola del Cuidar tindrà lloc al Casal Cívic de Gent Gran Ruiz Salgado d'Amposta, a les 17.30 h. De fet, el Casal Cívic de Gent Gran és l'espai on actualment es realitzen les sessions de l'Escola del Cuidar. El curs, que arrancarà a l'octubre, comptarà amb dues sessions mensuals, en dimecres, de 15.30 h a 17.30 h. L'Escola del Cuidar, a més, s'estructura en quatre blocs formatius i de suport a les persones que cuiden persones amb demència. El primer bloc tractarà continguts com 'Com afrontar una conducta agressiva'. Al segon bloc, hi haurà formació en activitat física. El bloc tres tindrà com a objectiu parlar de l'alimentació saludable. I al darrer bloc es tractaran temes vinculats amb la salut mental i la gestió de les emocions.

L'Escola del Cuidar és una iniciativa conjunta de professionals del CAP d'Amposta, l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Montsià i els Serveis Socials de l'Ajuntament d'Amposta que va nàixer amb la voluntat de donar suport als cuidadors no professionals que atenen de manera continuada persones amb demència. L'Escola del Cuidar ha estat presa, a més, com a model d'implantació de l'atenció integrada al conjunt del país.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info