SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Arranca la dotzena edició del FangoFest amb la projecció de 80 curts i 11 pel·lícules

El Festival Internacional de cinema fantàstic, terror, animació i gore programa l’edició més llarga en dies i incorpora un dia dedicat només a projectes realitzats per dones

etiquetes   noticies, cultura, ciutat, amposta

1/9/2021

Arranca la dotzena edició del FangoFest amb la projecció de 80 curts i 11 pel·lícules | Amposta.info


Aquest dimecres 1 de setembre, a les 20h, al Casal d'Amposta, s'inaugura la dotzena edició del Fangofest, el Festival Internacional de cinema fantàstic, terror, animació i gore, organitzat per Kutrefacto Films en col·laboració amb l'Ajuntament d'Amposta. Una edició que s'allargarà fins al diumenge 5 i projectarà els 80 curts i les 11 pel·lícules escollits d'entre els més de 400 curts i les 60 pel·lícules presentades.

Amb cinc dies de projeccions, aquesta dotzena edició serà la que comptarà amb més dies de durada. Una altra de les novetats serà el fet que dijous estarà dedicat a la projecció de treballs realitzats només per dones. Com és habitual, també hi haurà un dia dedicat a projectes de les Terres de l'Ebre de qualsevol gènere (dimecres), a projectes amateurs (divendres) i a produccions infantils (dissabte al matí). Precisament Jacint Espuny, alma mater del FangoFest i responsable de Kutrefacto Films assenyala que es projectaran 20 curs dirigits al públic infantil i jove, en una de les edicions que també té més d'aquest tipus de produccions. "Hi ha molts de treballs fets en stop motion i d'animacions, segurament perquè durant mesos vam estar tancats a casa per la pandèmia i la gent va produir", diu Espuny.

El dissabte és el dia fort del Festival i serà el moment en què participaran els convidats. Enguany participaran Rosanna Walls, que ha participat en films com 'Muertos de Risa', 'Torrente 2' o 'Wonder Woman' 1984; Sebastià d'Arbó, director del fim de culte 'Viaje al más allá', del qual se celebrarà el seu 40è aniversari i Diego López, responsable de la secció Brigadoon del Festival de Sitges que presentarà el seu últim documental 'La dama del fantarerror'.


Un 80% dels assistents, de fora del territori

Una de les coses que posen en valor tant Espuny com l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, és l'impacte que el FangoFest té sobre l'hoteleria i restauració de la ciutat. I és que, segons els càlculs del responsable de Kutrefacto, sobre un 80% dels assistents són de fora del territori i, per tant, es queden a dormir a Amposta i als municipis del voltant. "Sempre hem defensat que les activitats com el FangoFest no només ens enriqueixen i diversifiquen l'agenda cultural, sinó que també tenen impacte sobre l'activitat econòmica de la ciutat", diu l'alcalde. L'Ajuntament col·labora amb l'organització del FangoFest amb l'aportació de 4.000 euros i la cessió d'espais municipals.

Consulta tot el programa aquí.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info