EbreActiu, revista d´oci actiu

Aquest dijous s'ha col·locat la primera pedra del nou CAP d'Amposta

L’acte ha estat presidit pel conseller de Salut, Antoni Comín, acompanyat de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. El nou CAP està previst que entre en funcionament d’aquí dos anys

2/2/2017

Aquest dijous s’ha col·locat la primera pedra del nou CAP d’Amposta | Amposta.info El conseller de Salut i l’alcalde d’Amposta col·locant la primera pedra del nou CAP 

L'acte ha estat presidit pel conseller de Salut, Antoni Comín, acompanyat de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. El nou CAP està previst que entre en funcionament d'aquí dos anys

El conseller de Salut, Antoni Comín, ha participat aquest matí de la col·locació simbòlica de la primera pedra del nou centre d'atenció primària (CAP) que s'ha de construir a Amposta, una obra llargament demandada a la capital del Montsià i que estava aturada des del 2010. El nou CAP entrarà en funcionament d'aquí dos anys i s'ubicarà en uns terrenys cedits per l'Ajuntament d'Amposta a la Generalitat. “Les inversions han tornat”, ha remarcat el conseller.

Comín ha recordat que el pressupost del 2017 del Departament de Salut ha aconseguit revertir un terç de les retallades que s'havien produït els darrers anys. “No podem parlar de triomfalisme perquè encara hem de desfer totes les retallades i després superar el pressupost del 2010, però s'ha d'explicar a la ciutadania que la tendència ha canviat”, ha afegit.

També ha subratllat que el nou centre de salut d'Amposta permetrà donar un “salt de qualitat” assistencial i servirà com a símbol del nou model d'atenció primària que està desenvolupant el Departament centrat en una visió comunitària. “Volem reformar la primària perquè pugui afrontar els nous reptes de la societat, que sobretot són el canvi demogràfic i l'envelliment. Hem de fer un sistema comunitari per integrar la primària amb el teixit social i que es faci més prevenció i promoció de la salut”, ha apuntat. En aquest sentit, ha destacat que els ajuntaments són un “soci imprescindible” per poder tirar endavant el nou model.

En l'acte de col·locació de la primera pedra, el conseller ha estat acompanyat pel delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Francesc Xavier Pallarès; l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, i el gerent de la regió sanitària de Terres de l'Ebre, Ismael Piñas, entre d'altres.

El nou CAP d'Amposta comptarà amb una superfície construïda superior als 2.000 metres quadrats, després d'invertir-hi uns 3,45 milions d'euros. El futur edifici constarà de tres plantes i, entre d'altres serveis, disposarà d'àrea d'urgències i extraccions, medicina de família, pediatria, àrea de la dona i odontologia. Salut, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), prioritza aquest nou CAP en entendre que l'actual, construït fa més de 30 anys, no té prou espai per atendre les aproximadament 10.000 persones assignades a aquesta Àrea Bàsica de Salut.

EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info