SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta suspèn temporalment la zona blava

Passats els primers quinze anys de contracte, els serveis jurídics de l’Ajuntament han determinat que no es pot prorrogar els 10 anys que es permetia

etiquetes   noticies, ciutat, mobilitat, amposta

28/2/2024

Amposta suspèn temporalment la zona blava | Amposta.info


Des d'aquest dimecres 28 de febrer, la zona blava d'Amposta queda suspesa - i la ciutadania no ha de pagar per estacionar als carrers marcats així- després que s'hagi finalitzat el contracte amb l'empresa concessionària de la seva explotació.

Així ho ha anunciat aquest mateix dimecres al matí l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, tot explicant que "al juliol del 2008 es va signar un contracte amb aquesta empresa on es vinculava l'explotació de la zona blava amb la construcció i gestió de l'aparcament de la plaça Ramon Berenguer IV". Aquest contracte definia que la durada de la concessió de l'aparcament era de 40 anys prorrogable fins a 50 i que, en el cas de la zona blava, el contracte es fixava en 15 anys amb una possible pròrroga de 10 anys més. "En el cas concret de la zona blava, el contracte fixava que la pròrroga de la zona blava es podia fer en cas que fos necessari restablir l'equilibri econòmic i financer", detalla l'alcalde. "Tot i que l'empresa ha manifestat la voluntat de prorrogar-lo l'informe que tenim dels serveis jurídics determina que la concessió no és prorrogable perquè les pèrdues que ha pogut tenir l'empresa durant aquests anys no han sigut a causa de decisions de l'Ajuntament", assenyala l'alcalde, "sinó perquè no s'han complert les expectatives que tenia l'empresa concessionària".

"Per tot plegat, la zona blava queda suspesa, que no anul·lada definitivament", ha afegit l'alcalde, "i aprofitarem la situació per reestructurar i repensar tant la distribució dels aparcaments com el sistema de gestió que en fem". "Creiem que hi ha carrers que necessiten de zona blava, com les zones comercials, per afavorir la rotació de vehicles, però potser n'hi ha d'altres que no", explica Tomàs, "i ara aprofitarem per estudiar la situació".

L'alcalde també ha explicat que ja s'ha traslladat a l'empresa concessionària aquesta resolució i que durant el dia d'avui i demà es procedirà a tancar les màquines i tapar tota la senyalització.restaurants d’AmpostaPer: Redacció

Foto: Google streetview


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info