EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci

L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, ha signat aquest matí el protocol amb el conseller d’Interior, Miquel Buch. En total ha estat vuit els municipis de les Terres de l’Ebre que s’han adherit al protocol

etiquetes   noticies, ciutat, seguretat, amposta, terres ebre

26/2/2020

Amposta s’adhereix al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci | Amposta.info


El conseller d'Interior, Miquel Buch, acompanyat del director general d'Administració de Seguretat del Departament d'Interior, Jordi Jardí, ha signat avui a la Delegació del Govern de la Generalitat a Terres de l'Ebre el conveni per a l'adhesió al Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci amb vuit municipis de les Terres de l'Ebre i amb dues empreses de la zona. En concret, el conseller Buch ha signat el conveni amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis d'Amposta, l'Aldea, l'Ampolla, Roquetes, Tortosa, Garcia, Ascó i la Palma d'Ebre.

Les dues empreses signatàries, Magnus Seguridad i Alpha Serveis Personals i Aeris, treballen majoritàriament a les Terres de l'Ebre i es dediquen a proveir serveis de vigilants de seguretat privada i controladors d'accés.

L'adhesió d'aquests ajuntaments i de les dues empreses al Protocol contempla la formació al voltant d'uns 250 professionals per tal de donar criteris operatius per a què el Protocol s'implementi correctament. El personal inclou càrrecs electes, personal municipal, personal tècnic, membres d'entitats dels municipis que signen el conveni, vigilants municipals, mossos d'esquadra, policies locals, vigilants de seguretat privada i controladors d'accés. Comptant aquesta formació, ja són gairebé 4.500 els professionals formats en total des de la posada en marxa del Protocol el passat mes d'abril.

Aquesta formació està basada en sensibilitzar a tot el personal per tal de saber detectar i prevenir possibles casos i donar les eines per a intervenir, atendre i actuar tant amb les persones afectades com amb les persones presumptament autores.

La formació té dues parts; la sensibilització, que la reben tots els assistents a la jornada formativa, i l'operativa, adreçada als professionals de la seguretat i diferenciada per a mossos d'esquadra i policies locals, per una banda, i vigilants de seguretat privada i controladors d'accés per una altra.

Davant del nombre de sol·licituds rebudes de les Terres de l'Ebre, el Departament té previst organitzar una segona jornada de formació d'aquí uns dos mesos per poder atendre les peticions d'altres municipis que ja estan fent els tràmits per adherir-se al Protocol.

Aquest Protocol, del qual se'n desprèn una campanya informativa sota el lema “No en passem ni una”, es va redactar a partir de les conclusions a les quals va arribar un grup de treball sobre violències sexuals que es va constituir el juliol de 2018. El grup el van integrar entitats municipalistes, representants de policies locals, Mossos d'Esquadra, l'Institut Català de les Dones, el Departament d'Interior, representants del Consell Nacional de les Dones, associacions de víctimes, experts i expertes en violència masclista, associacions representatives d'empreses de seguretat, associacions i federacions d'empresaris del sector de l'oci, representants d'empreses de controladors d'accés i altres persones expertes en el tema de la violència sexual.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info