SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta rep el segell de Cicloturisme i promociona la bicicleta com a part fonamental de l'experiència turística

Turisme Amposta obre un perfil a Wikiloc per promocionar les rutes a peu i en bicicleta

etiquetes   noticies, ciutat, turisme, delta ebre, terres ebre, cicloturisme, turisme esportiu

16/2/2021

Amposta rep el segell de Cicloturisme i promociona la bicicleta com a part fonamental de l’experiència turística | Amposta.info


Amposta ha aconseguit el segell de Cicloturisme, un dels distintius que reconeix aquelles destinacions en què la bicicleta és un component de l'experiència turística, i es distingeix clarament de la pràctica esportiva més exigent i d'estades esportives (contemplades al segell de turisme esportiu). Aquesta certificació garanteix que el viatger pot gaudir d'una experiència sostenible, protegint la natura, millorant l'economia local i reduint l'impacte en el medi ambient. "Creiem que el cicloturisme és un segment turístic que hem d'impulsar", diu el regidor de Turisme i Promoció Exterior, Pep Simó.

De fet, tal com explica Simó, actualment l'Ajuntament treballa en diferents projectes perquè a la ciutat hi convergeixin diversos carrils bici. Per una banda, hi ha la recuperació de la Val de Zafán com a via verda, projecte guanyador de l'últim procés de pressupostos participatius "Tu fas Amposta!" i sobre el que l'Ajuntament ja ha començat a treballar per a poder-lo materialitzar durant aquest 2021. També l'Euroveló, un projecte coordinat per la Federació Europea de Ciclistes (ECF) que consta d'una xarxa de quinze rutes ciclistes que connecten i uneixen el continent europeu, on s'inclouen les Terres de l'Ebre.

El segell de Cicloturisme, que se suma als ja reconeguts de Turisme Esportiu i Ecoturisme, acompanyat de campanyes de promoció i les diverses activitats, com les rutes guiades amb bicicleta amb les quals s'està treballant per aquest 2021, "s'espera que facin d'Amposta, una ciutat capdavantera en acollida de visitants interessats amb aquesta pràctica i també, una millora en la informació d'aquests recorreguts a la mateixa població local", en paraules de Simó.

"Amb aquest conjunt de distincions, volem projectar Amposta a l'exterior com un destí saludable, familiar, esportiu i respectuós amb el medi ambient", diu el regidor.


Perfil wikiloc

Paral·lelament, s'ha creat també un perfil de wikiloc on Turisme Amposta penjarà les diferents rutes que els visitants del territori poden realitzar, tant a peu com en bicicleta. Es pretén apostar, d'aquesta manera, pel turisme familiar i d'excursions, un turisme que "encaixa perfectament amb el nostre territori", apunta Simó.


Font: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info