EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta rep més de 600.000 euros per instal·lar plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa

Les subvencions de l’Institut Català d’Energia es destinaran a fer més sostenibles les instal·lacions esportives, els centres educatius i altres equipaments municipals

etiquetes   noticies, ciutat, medi ambient, sostenibilitat, equipaments, amposta

13/9/2023

Amposta rep més de 600.000 euros per instal·lar plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa | Amposta.info El col·legi Miquel Granell serà un dels equipaments on s’ubicaran instal·lacions fotovoltaiques per a l'autoconsum


L'Ajuntament d'Amposta ha rebut més de 630.000 euros per part del Departament d'Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya per seguir fent més sostenibles els equipaments municipals, projectes que suposaran una inversió de més d'1,6 milions d'euros dels quals l'Ajuntament d'Amposta n'haurà d'incorporar 1 milió. "Amb els projectes dels sostres solars i la caldera de biomassa fem un pas més en la transformació verda, tal com marca el PAM, el que suposarà un important estalvi energètic i econòmic per a la ciutat", detallava l'alcalde, Adam Tomàs, qui afirmava que "seguirem apostant i invertint per implementar sistemes d'energia sostenible a les instal·lacions municipals, alineats amb els ODS de l'Agenda 2030".

Per una banda, l'ajut lligat a l'autoconsum i emmagatzematge, pel qual s'ha atorgat una subvenció de 205.506 euros, permetrà ubicar instal·lacions fotovoltaiques per a l'autoconsum a l'Institut Escola Agustí Barberà, el col·legi Miquel Granell, l'Arxiu Comarcal del Montsià i el poliesportiu. Altres espais que es podran veure beneficiats són La Sequieta, La Gruneta, el Soriano Montagut, l'edifici de Serveis Socials, la comissaria de Policia Local i altres equipaments esportius com la piscina, la pista d'atletisme, el camp de futbol i el pavelló esportiu.

Està previst que l'estalvi total d'emissions sigui de 131.827 kg de CO₂ a l'any i 1.102.675 kWh d'energia, el que es tradueix en 50.911 euros menys en la factura del primer any. El cost total d'aquestes actuacions és de 465.351 euros, pel qual entre 5 i 8 anys estaria amortitzat.

Així mateix, el consistori també ha rebut 426.000 euros dels Ajuts a les energies renovables tèrmiques, també de l'ICAEN, per a la instal·lació d'una caldera de biomassa per als equipaments esportius. L'actuació té un cost d'1.189.598 euros i suposarà un estalvi de 356 Tn de CO₂ a l'any i 51.923 euros anuals.

Aquesta actuació està alineada amb els objectius ODS 3, 7, 11 i 13 de l'Agenda 2030 en els quals treballa l'Ajuntament d'Amposta: Salut i benestar, Energia neta i assequible, Ciutats i comunitats sostenibles i Acció climàtica.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info