Eports Ample de Banda i Internet

Amposta reordena els accessos i usos de la platja d'Eucaliptus però no farà pagar els vehicles per entrar-hi

El consistori delimitarà espais amb cordes i destinarà dos agents cívics per controlar la massificació de l’espai

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, parc natural delta ebre

9/4/2021

Amposta reordena els accessos i usos de la platja d’Eucaliptus però no farà pagar els vehicles per entrar-hi | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta reordenarà els accessos i els usos de la platja deltaica dels Eucaliptus per evitar la massificació turística experimentada durant l'estiu passat i, especialment, aquesta Setmana Santa. La regulació, acordada amb el parc natural del delta de l'Ebre, la Generalitat i el servei de Costes estatal, funcionarà com a prova pilot a partir d'aquest estiu amb la idea d'organitzar els espais públics del litoral però sense establir una taxa per accedir-hi amb els vehicles, a diferència del que farà l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a la barra del Trabucador. El consistori Ampostí destinarà dos agents cívics aquest estiu a Eucaliptus per controlar la massificació i invertirà 20.000 euros en elements per delimitar espais. La prova pilot ha de permetre ordenar els diferents usos dins de la mateixa platja dels Eucaliptus, una de les més grans del Delta, amb sis quilòmetres de llargada i una amplada que supera els 200 metres. Per posar fil a l'agulla el consistori aprovarà una ordenança en la qual es regulen aspectes com les zones i horaris per a pescar, la presència de gossos o la prohibició de pernoctacions, si bé en alguns casos la normativa municipal ja preveia limitacions.

"Possiblement tots hem sigut una mica laxes però ara toca posar les coses negre sobre blanc i parlar amb qui té les competències, coordinar cossos de seguretat i posar una mica d'ordre", ha reconegut l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, qui ha reconegut la necessitat, des de fa temps, d'aplicar efectivament la regulació. Una decisió que l'allau de visitants arran de la pandèmia de la covid-19 ha acabat precipitant.

La qüestió de les autocaravanes serà objecte d'una especial atenció. Se'n van comptabilitzar més de 160 pernoctant a la platja el passat 3 d'abril, una pràctica que, sobre el paper, ja no està autoritzada. Tomàs insisteix sobre la importància, a partir d'aquest moment, de donar a conèixer i fer complir la normativa, tot recordant que ja existeixen a la zona càmpings i espais municipals habilitats amb aquest objectiu.

També la de l'accés: la idea de l'Ajuntament és organitzar un circuit d'entrada i sortida per concentrar els fluxos des dels múltiples camins actuals. Es delimitaran espais per poder deixar els cotxes amb pals i cordes. "Que no tot s'hi valgui i la gent pugui deixar els cotxes en àrees delimitades i que no tothom pugui deixar el cotxe a primera fila. Que hi hagi una mica de regulació", ha apuntat Tomàs. Segons ha clarificat, no es tracta de crear "bombolles" específiques d'aparcament i es permetrà estacionar al llarg dels vials de forma ordenada. "Però a la platja s'hi haurà d'anar caminant", precisa.

Els resultats d'aquesta prova pilota permetran també que l'Ajuntament pugui avaluar, passat un temps, l'efecte de la regulació abans de prendre decisions sobre noves mesures, com la imposició de taxes d'accés. Tomàs apunta, en aquest sentit, que caldrà veure també les repercussions que pugui tenir també la imposició d'una taxa d'entrada al Trabucador, davant la possibilitat que podrien acabar desviant més visitants cap a la zona d'Eucaliptus.


Per: ACN

Foto: EbreActiu


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info