BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Amposta reordena els accessos i usos de la platja d'Eucaliptus perō no farā pagar els vehicles per entrar-hi

El consistori delimitarā espais amb cordes i destinarā dos agents cívics per controlar la massificaciķ de l’espai

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, parc natural delta ebre

9/4/2021

Amposta reordena els accessos i usos de la platja d’Eucaliptus perō no farā pagar els vehicles per entrar-hi | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta reordenarā els accessos i els usos de la platja deltaica dels Eucaliptus per evitar la massificaciķ turística experimentada durant l'estiu passat i, especialment, aquesta Setmana Santa. La regulaciķ, acordada amb el parc natural del delta de l'Ebre, la Generalitat i el servei de Costes estatal, funcionarā com a prova pilot a partir d'aquest estiu amb la idea d'organitzar els espais públics del litoral perō sense establir una taxa per accedir-hi amb els vehicles, a diferčncia del que farā l'Ajuntament de Sant Carles de la Rāpita a la barra del Trabucador. El consistori Ampostí destinarā dos agents cívics aquest estiu a Eucaliptus per controlar la massificaciķ i invertirā 20.000 euros en elements per delimitar espais. La prova pilot ha de permetre ordenar els diferents usos dins de la mateixa platja dels Eucaliptus, una de les més grans del Delta, amb sis quilōmetres de llargada i una amplada que supera els 200 metres. Per posar fil a l'agulla el consistori aprovarā una ordenanįa en la qual es regulen aspectes com les zones i horaris per a pescar, la presčncia de gossos o la prohibiciķ de pernoctacions, si bé en alguns casos la normativa municipal ja preveia limitacions.

"Possiblement tots hem sigut una mica laxes perō ara toca posar les coses negre sobre blanc i parlar amb qui té les competčncies, coordinar cossos de seguretat i posar una mica d'ordre", ha reconegut l'alcalde d'Amposta, Adam Tomās, qui ha reconegut la necessitat, des de fa temps, d'aplicar efectivament la regulaciķ. Una decisiķ que l'allau de visitants arran de la pandčmia de la covid-19 ha acabat precipitant.

La qüestiķ de les autocaravanes serā objecte d'una especial atenciķ. Se'n van comptabilitzar més de 160 pernoctant a la platja el passat 3 d'abril, una prāctica que, sobre el paper, ja no estā autoritzada. Tomās insisteix sobre la importāncia, a partir d'aquest moment, de donar a cončixer i fer complir la normativa, tot recordant que ja existeixen a la zona cāmpings i espais municipals habilitats amb aquest objectiu.

També la de l'accés: la idea de l'Ajuntament és organitzar un circuit d'entrada i sortida per concentrar els fluxos des dels múltiples camins actuals. Es delimitaran espais per poder deixar els cotxes amb pals i cordes. "Que no tot s'hi valgui i la gent pugui deixar els cotxes en ārees delimitades i que no tothom pugui deixar el cotxe a primera fila. Que hi hagi una mica de regulaciķ", ha apuntat Tomās. Segons ha clarificat, no es tracta de crear "bombolles" específiques d'aparcament i es permetrā estacionar al llarg dels vials de forma ordenada. "Perō a la platja s'hi haurā d'anar caminant", precisa.

Els resultats d'aquesta prova pilota permetran també que l'Ajuntament pugui avaluar, passat un temps, l'efecte de la regulaciķ abans de prendre decisions sobre noves mesures, com la imposiciķ de taxes d'accés. Tomās apunta, en aquest sentit, que caldrā veure també les repercussions que pugui tenir també la imposiciķ d'una taxa d'entrada al Trabucador, davant la possibilitat que podrien acabar desviant més visitants cap a la zona d'Eucaliptus.


Per: ACN

Foto: EbreActiu


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info