Eports Ample de Banda i Internet

Amposta posa en marxa una línia de subvencions per a la rehabilitació d'edificis

Hi ha tres programes de subvencions, per a la rehabilitació de cobertes, de façanes i per la millora en l’accessibilitat

27/7/2017

Amposta posa en marxa una línia de subvencions per a la rehabilitació d’edificis | Amposta.info Carrer Àfrica, al casc antic d'Amposta


L'Ajuntament d'Amposta va presentar ahir dimecres les noves línies de subvencions per a la rehabilitació d'habitatges, la conservació de les façanes i la millora en l'accessibilitat. Aquestes subvencions són de caràcter retroactiu i es podran acollir totes les persones que compleixin amb els requisits demanats i hagin realitzat les obres durant aquest 2017.

A la presentació hi han estat presents l'Alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, el regidor d'Hisenda, règim intern i personal, Tomàs Bertomeu, i el president de l'Associació de veïns del Barri de la Vila.

L'Alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, s'ha mostrat satisfet per la realització d'aquestes noves subvencions «creiem que eren molt necessàries per afavorir la rehabilitació i millora de les zones més antigues de la ciutat, sabem que barris com la Vila, el Grau i les Quintanes, necessiten la rehabilitació de molts edificis», Tomàs també ha ressaltat, «per a la realització de les bases de les subvencions s'ha treballat conjuntament en les diferents associacions veïnals del poble». Adam Tomàs ha comentat «la voluntat d'aquest equip de govern és encaminar la ciutat en una millora sistemàtica, així, ja hem començat les actuacions en l'enllumenat i els carrers, però també volem incidir allà on no arribem amb l'espai públic, per això volem fomentar aquest tipus de subvencions».

Per la seva banda el regidor Tomàs Bertomeu ha comentat, «són unes subvencions a les quals volem donar continuïtat en un futur, ara que ja estan creades i redactades, les repetirem en els anys que venen. Aquest any s'han publicat al juliol, però el vinent es podrien publicar abans, a més, creiem que fer obres i millores als edificis és una bona forma de revitalitzar l'economia local, ja que per a la realització d'aquestes es necessitaran professionals locals».

Pel que fa a la convocatòria d'aquests ajuts destinats a la rehabilitació d'habitatges ubicats al barri del Grau i al Casc Antic, es destinaran principalment a edificis de residències habituals i permanents, i existeixen tres programes diferenciats. El primer programa afecta les actuacions de conservació i sostenibilitat de les cobertes, ja sigui per rehabilitació com per la millora de l'eficiència tèrmica dels edificis, el segon tracta sobre ajuts en la conservació i la sostenibilitat en façana i n'hi ha un especial per a aquells edificis que donin al canal de la dreta de l'Ebre. Per finalitzar, l'últim programa és per a tractar les millores en l'accessibilitat als habitatges i la supressió de barreres arquitectòniques.

La dotació total per a aquestes subvencions és de 50.000 euros i amb una data màxima de presentació de sol·licituds fins al 29 de setembre, es poden trobar les bases a la web de l'Ajuntament d'Amposta.


Amposta posa en marxa una línia de subvencions per a la rehabilitació d’edificis | Amposta.info L'alcalde d'Amposta durant la presentació de la línia de subvencions per a la rehabilitació d'edificis


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info