SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta licitarà de nou la concessió del bar del Parc dels Xiribecs

S’ha revocat la concessió actual per incompliment del plec de clàusules ja que el concessionari no ha mantingut el bar en perfecte estat. A més, s’ha resolt de forma definitiva el litigi pel pagament de la factura de la llum, que des del 2012 assumia l’Ajuntament i que el 2015 ja es va reclamar

etiquetes   noticies, ciutat, ajuntament amposta, equipaments, parc xiribecs

30/11/2021

Amposta licitarà de nou la concessió del bar del Parc dels Xiribecs | Amposta.info Vista aèria del parc. Foto: Turisme Amposta


Amb el vot a favor de l'equip de govern d'Esquerra Republicana i l'abstenció de la resta de grups municipals, el ple ordinari de novembre, celebrat dilluns 29 de forma presencial, va aprovar revocar la concessió del bar del Parc dels Xiribecs, constituïda l'any 2012. Segons va explicar l'alcalde, aquesta revocació de la concessió "es fonamenta sobre l'incompliment del concessionari de l'obligació de mantenir el bar en perfecte estat de conservació", un deure que està recollit a la clàusula XIII apartat quart del Ple de clàusules administratives que regeixen la concessió, drets i deures del concessionari. Segons va argumentar l'alcalde, el concessionari va fer unes obres, sense cap permís d'obres, que van alterar l'espai, i s'ha anat degradat fins a l'estat actual, que ja es troba precintat per la policia. La resolució recull retenir la fiança dipositada i l'inici d'un expedient de valoració de danys. L'alcalde també va explicar que hi havia un litigi obert sobre el pagament de la llum del bar, que des del 2012 feia l'Ajuntament, i que es va resoldre fa unes setmanes. "Ara, es procedirà a la reclamació total del deute que ha generat la llum i que ja vam iniciar al 2015, però només a partir del 2015, perquè així ho ha determinat el jutge, ja que l'anterior govern, i també haurem d'aplicar, com ens obliga la resolució judicial, una reducció del 30% del total per manca de llibertat per escollir companyia i tarifa elèctrica", va explicar l'alcalde. "Ha estat un procediment molt llarg, iniciat el 2015 quan es va detectar la irregularitat amb la factura del subministrament elèctric que pagava l'Ajuntament, un procediment que hem seguit sempre amb l'assessorament dels serveis jurídics de l'Ajuntament i per garantir la seguretat jurídica de l'ens local, que és el que més ens interessa", va recordar l'alcalde, "i ara ja podrem fer una nova licitació i mirar com dotem al parc dels Xiribecs d'una nova zona de bar".

El ple també va aprovar inicialment la modificació del Reglament de Mitjans de Comunicació de l'Ajuntament d'Amposta, en aquest cas amb els vots a favors de l'equip de govern, el Socialistes d'Amposta i Junts per Amposta i l'abstenció de Som Amposta. La modificació actualitza el Reglament per introduir les xarxes socials i la web amposta.cat i garantir que tots els grups municipals tinguin presència en aquestes plataformes de comunicació. La modificació inclou, per exemple, que cada mes, a totes les xarxes socials es farà un post amb els articles dels grups municipals o que es crearan llistes de reproducció al canal de Youtube de cadascun dels grups municipals per incloure-hi les entrevistes que fan a Amposta Ràdio i les televisions locals en qualitat de portaveus municipals. Finalment, la nova modificació també fa seu el Decàleg de bones pràctiques de la comunicació local del ColElegi de Periodistes que inclou coses com que les corporacions locals han de facilitar la informació més àmplia sobre la seva activitat i la participació de tots els ciutadans en la vida social.


Mocions

El ple de l'Ajuntament també va debatre tres mocions dels grups municipals La primera, la del PSC-PM amb motiu del 25 de novembre, dia internacional de l'eliminació de la violència vers les dones va aprovar-se per unanimitat ja que va passar a ser conjunta. La moció de Som Amposta per instar a la Generalitat de Catalunya a eliminar l'impost de CO2 dels vehicles de tracció mecànica, que no va prosperar ja que cap grup municipal, menys el grup que la va presentar, li va donar suport. Quant a la moció de Junts per Amposta per impulsar una política de tarifació social en els serveis i equipament públics municipals, va rebre els vots a favor del PSC-PM i Som Amposta i el vot en contra d'ERC. Finalment, la moció entrada d'urgència i conjuntament entre ERC-EA i Junts per Amposta per defensar el model de l'escola catalana, va prosperar amb el suport del PSC i l'abstenció de Som Amposta.


Per: Redacció

Foto: Turisme Amposta


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info