CENTRE ĎPTIC L┤ESGUARD

Amposta inicia els trÓmits per recuperar els nius de metralladores de la Guerra Civil

Es farÓ la restauraciˇ dels nius mitjanšant un camp de treball amb joves, dintre el pla de recuperaciˇ dĺespais de mem˛ria hist˛rica de la ciutat

etiquetes   noticies, ciutat, amposta, patrimoni, turisme

25/3/2021

Amposta inicia els trÓmits per recuperar els nius de metralladores de la Guerra Civil | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta iniciarÓ, en el proper ple ordinari del mes de marš previst per al 29 de marš, el trÓmit per declarar els nius de metralladores BÚ Cultural d'InterŔs Local (BCIL). Aquests dos nius estan situats a la part del darrera del cementiri municipal. Amb aquesta catalogaciˇ es protegiran aquests nius de metralladores i per tant, no es podran fer modificacions que alterin o destrueixin els nius.

ParalĚlelament, tambÚ s'ha demanat fer una restauraciˇ d'aquests espais amb camps de treball, impulsats pel COMEBE (Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l'Ebre) i la fundaciˇ Josep Carol. Els treballs seran efectuats per joves menors de 18 anys durant 15 dies d'aquest proper estiu. L'Ajuntament d'Amposta, per la seva banda, els proporcionarÓ un lloc on dormir i el material necessari per dur a terme les tasques. Aquest projecte forma part del pla de recuperaciˇ d'espais de mem˛ria hist˛rica de la ciutat.

Els dos nius de metralladores blindats es troben ubicats, un a la sortida de la ciutat, concretament damunt d'un vial, de l'anomenat CamÝ de les Tosses que es dirigeix a la carretera C12 i l'altre, mig soterrat en un petit parc situat a l'entroncament entre els carrers de la Mina i de la Rep˙blica (juntament amb aquest, hi havia un altre proper, per˛ sembla que amb la urbanitzaciˇ d'aquesta zona de la ciutat, va desaparŔixer). Tot i ser construccions poc s˛lides, "perduren com a elements de la mem˛ria hist˛rica de la Guerra Civil a Amposta i Ús per aix˛ que cal preservar-los", explica InÚs MartÝ, regidora de Cultura i Mem˛ria Hist˛rica.


Per: Redacciˇ

Foto: Ajuntament d’Amposta


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d┤Amposta des de 1998 (Terres de l┤Ebre)

correu electr˛nic
Informaciˇ i avÝs legal

Amposta.info