CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta inicia el compte enrere per a la Festa de l'Arròs i la Carxofa

Aquest febrer també es posen en marxa la Ruta dels platerets i les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa

etiquetes   noticies, ciutat, gastronomia, jornades gastronomiques, amposta, delta ebre, festa carxofa i arros

7/2/2024

Amposta inicia el compte enrere per a la Festa de l’Arròs i la Carxofa | Amposta.info


Dos dels productes estrella del Delta de l'Ebre, l'arròs i la carxofa, tornen a ser els protagonistes de l'agenda gastronòmica d'Amposta. Els amants de la cuina podran tastar des de tapes elaborades amb carxofa a la Ruta dels Platerets als plats més tradicionals a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i la Festa de l'Arròs i la Carxofa. L'alcalde, Adam Tomàs, explicava l'evolució de l'esdeveniment en aquestes 27 edicions: "És una festa que ha anat creixent. Fa uns anys vam voler incorporar l'arròs com a producte estrella del Montsià, mantenint l'essència del plat popular de la carxofa i la salsitxa rostides però implicant als restaurants en l'esdeveniment". La Festa de l'Arròs i la Carxofa serà el diumenge 25 de febrer, a partir de les 11.30 h, a la zona firal 1 d'octubre.

La regidora de Turisme i Fires, Inés Martí, detallava que se serviran uns 1.500 tastos i que, a més, l'esdeveniment coincidirà amb la Trobada de Caravanes, on ja n'hi ha prop de 200 confirmades. Com a novetat, aquest any també es podran comprar els tiquets de forma anticipada en línia a www.amposta.cat/vendaentrades o presencialment a l'Oficina del Mercat, així com el mateix dia a la zona firal.

Per la seva part, la regidora de Comerç i Mercat, Anna Tomàs, explicava que en el marc de la Festa de l'Arròs i la Carxofa es durà a terme el mercat de productes de proximitat i comerç local. "Convidem a tots els comerços locals a mostrar el seu potencial en una cita per la qual passen moltes persones tant del municipi com d'altres territoris". Les botigues locals que encara no s'hagin inscrit tenen fins al 9 de febrer per fer-ho.


Ruta dels platerets i Jornades Gastronòmiques

Com ja és tradició, a les Jornades Gastronòmiques, del 17 de febrer la 17 de març, els restaurants i bars d'Amposta oferiran menús més elaborats amb aquests productes com a protagonistes. Una altra de les branques d'aquesta data és la Ruta dels Platerets, del 15 al 25 de febrer, on participen nou restaurants i bars. "La ruta dels platerets ha estat un èxit des que es va iniciar", explicava Inés Martí, qui afegia que en aquesta edició hi haurà una desena de restauradors participants, els quals tornaran a optar al premi de la millor tapa. Per votar, la ciutadania haurà de tastar tres tapes, com a mínim, i aconseguir el segell que ho verifiqui als restaurants, vot que també els permetrà entrar al sorteig d'un sopar per a dues persones. Les butlletes es podran trobar als locals participants i es dipositaran a les urnes de l'Oficina de Turisme o del Mercat.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info