SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta incorpora 14 nous habitatges públics gràcies a un acord amb la Fundació Hàbitat3

Amb la incorporació d’aquests catorze nous pisos al carrer General Prim, l’Ajuntament ja disposa d’un parc d’habitatge social de 120 vivendes

etiquetes   ciutat, habitatge social, habitatge

17/12/2019

Amposta incorpora 14 nous habitatges públics gràcies a un acord amb la Fundació Hàbitat3 | Amposta.info


Amposta disposa de catorze habitatges públics més. L'Ajuntament i la Fundació Hàbitat3 han signat un conveni de col·laboració segons el qual aquesta fundació del tercer sector posa a disposició de l'Ajuntament els catorze habitatges d'un bloc de pisos que ha adquirit al carrer General Prim, després que el consistori no exercís el seu dret de tanteig i retracte quan el bloc en qüestió va sortir a la venda. “La idea inicial que teníem nosaltres com a administració local era adquirir aquest bloc exercint el nostre dret de tanteig i retracte, però durant el procés va sortir la possibilitat d'establir aquesta col·laboració amb la fundació i de seguida ens vam alinear per treballar conjuntament”, destaca l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, “establint una nova manera de gestionar habitatge públic”. “A Amposta tenim habitatges socials gestionats directament per l'Ajuntament; habitatges públics gestionats per l'Agència Catalana de l'Habitatge i ara tindrem aquests, propietat de la Fundació Hàbitat3 i gestionats també per l'Ajuntament”, explica Tomàs, tot posant en valor el fet que l'Ajuntament d'Amposta està liderant les polítiques d'habitatge públic a Terres de l'Ebre i també el conjunt de la demarcació de Tarragona. “Amb la suma d'aquests 14 pisos, Amposta ja tindrà un parc d'uns 120 habitatges públics", ha afegit l'alcalde.

Des d'Hàbitat3, el seu director, Xavier Mauri, ha volgut destacar el fet que aquests 14 habitatges públics seran els primers que la seva fundació gestiona a les Terres de l'Ebre i el primer bloc que adquireix de forma completa al conjunt del país. “Actualment estem gestionant uns 500 habitatges, la majoria a l'àrea metropolitana, i la nostra missió és poder oferir habitatge públic a tot Catalunya, per això estem molt satisfets amb aquest acord”, ha afegit.


Borsa d'habitatge

Aquests catorze pisos, que està previst que estiguin disponibles a l'abril del 2020, es cobriran amb el registre de demandants d'habitatge que disposa l'Ajuntament d'Amposta. Aquells qui ho desitgin, poden informar-se sobre els requisits per inscriure's al registre dirigint-se a l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament.

Amb cinc anys d'experiència en el tercer sector, la Fundació Hàbitat3 ha rebut aquest 2019 un premi de l'ONU Habitat a la millor iniciativa a la promoció de l'habitatge. És el primer cop que una entitat catalana o de l'Estat espanyol rep aquest reconeixement en els darrers 35 anys.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info