AMPOSTA FAS GOIG

Amposta impulsa l'ús de gots reutilitzables als actes municipals

El projecte estarà gestionat per l’empresa pública Amposta Serveis Municipals

etiquetes   noticies, ciutat, festa del mercat, medi ambient, amposta

20/4/2022

Amposta impulsa l’ús de gots reutilitzables als actes municipals | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta potencia l'ús de gots reutilitzables als diferents actes i festes de la ciutat. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, acompanyat per la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, i el regidor de Turisme i Promoció Exterior, Pep Simó, han presentat aquest dimecres, 20 d'abril, el projecte per fomentar la reducció de residus en esdeveniments públics. "És un projecte transversal que fa molt de temps que estem treballant. Com a ajuntament organitzem i col·laborem en un gran nombre d'esdeveniments on, molts cops, es genera una quantitat ingent de residus, per això seguim buscant solucions per promoure el reciclatge", deia l'alcalde, Adam Tomàs. L'Ajuntament d'Amposta està adherit a l'Agenda 2030 i treballa en la línia dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Serà a través de l'empresa Amposta Serveis Municipals (ASERMU) que el consistori s'encarregarà de la gestió dels punts de venda dels gots i de la posterior neteja. La regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco, afegia que "hem aconseguit crear un sistema gestionat des del consistori que ens permeti reduir els residus".

Els gots reutilitzables estaran il·lustrats per l'artista local Hernan en H, qui explicava que el disseny canviarà de forma anual: "Aquest any el Pont Penjant és el protagonista i, com a ampostí, dibuixar-lo és una de les coses que em fa més goig", deia. La primera edició tindrà una tirada de 15.000 gots.


Festa del Mercat

A la Festa del Mercat a la Plaça, que tindrà lloc del 19 al 22 de maig, serà on s'implantarà aquesta iniciativa: "Començarem a distribuir els gots a la Festa del Mercat, però l'objectiu és que es quedin per a la resta d'actes", afegia Marco, qui destacava que durant l'esdeveniment de recreació històrica hi haurà tres punts de recollida i retorn de gots, que es podran comprar per 1 euro.

El projecte dels gots reutilitzables està finançat parcialment per la Diputació de Tarragona amb una quantia de 9.682 euros, on també s'inclou la campanya de reciclatge de matèria orgànica i el projecte de bosses reciclables destinades als allotjaments turístics.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info