SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Amposta homenatja Arbó amb el primer congrés al voltant de l'autor

L’esdeveniment acollirà diferents ponències sobre la vida i obra de l’escriptor entre l’Arxiu Comarcal i la UAB, el 25 i 26 d’octubre

etiquetes   noticies, cultura, amposta

16/10/2023

Amposta homenatja Arbó amb el primer congrés al voltant de l’autor | Amposta.info


L'Arxiu Comarcal d'Amposta i la Universitat Autònoma de Barcelona acolliran el I Congrés Sebastià Juan Arbó, el 25 i 26 d'octubre. Organitzat per l'Ajuntament d'Amposta i la UAB en el marc del 120è aniversari del naixement d'Arbó, és el primer esdeveniment social i científic que es fa sobre l'escriptor ebrenc. L'alcalde, Adam Tomàs, celebrava el fet que sigui un ampostí, en aquest cas el filòleg Joan Antoni Forcadell, qui estigui treballant la figura del pare de 'Terres de l'Ebre': "És essencial que les administracions, de la mà amb les entitats i les persones interessades en la cultura local i ebrenca, reivindiquem el nostre patrimoni i el posem en valor en l’àmbit social i educatiu", deia l'alcalde, al que afegia que "tot i néixer a la Ràpita, ens sentim molt nostra la figura d'Arbó, ja que va viure i escriure des d'Amposta".

Per la seva banda, Joan Antoni Forcadell, investigador predoctoral de la UAB, destacava que "tot i que s'han fet actes puntuals amb experts d'aquest àmbit de coneixement, aquest serà el primer esdeveniment científic amb convocatòria oberta, de manera que diferents especialistes han pogut presentar lliurement la seva sol·licitud per participar com a ponents". Forcadell explicava que "les comunicacions abastaran diferents temàtiques i àmbits fins ara poc estudiats com la faceta d'Arbó com a autor teatral, biògraf o la importància de la història en la seva literatura".

El 25 d'octubre, l'Arxiu Comarcal acollirà diferents professionals que faran una aproximació a temes com la relació d'Arbó amb els novel·listes anglesos, l'existencialisme a l'obra 'L'inútil combat', els personatges de 'Totes les narracions del Delta' o la seva rebuda als cercles literaris ebrencs durant la postguerra. L'acte es complementarà amb les activitats del dijous 26, a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, on es donarà a conèixer la feina de Joel Reverter i Joan Antoni Forcadell com a editors de l'obra dramàtica completa d'Arbó, treball guanyador del darrer Premi Jordi Fontanet, així com la importància de les cançons en l'obra de l'escriptor o, entre altres, els referents literaris en la seva narrativa. Les conferències de dijous també es podran seguir en línia.

El I Congrés Sebastià Juan Arbó està obert a tothom i, les persones que assisteixin a les dues jornades, podran sol·licitar un certificat d'assistència.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info