BARIAUTO, Concessionari oficial ŠKODA a Tarragona, Reus i Amposta

Amposta habilitarā una Xarxa Lila d'espais segurs contra les violčncies sexuals

Es posarā en marxa juntament amb els Punts Lila de Festes Majors, perō es mantindrā la resta de l’any als locals d’oci i restauraciķ adherits

etiquetes   noticies, ciutat, civisme, ciutadania, igualtat, festes, amposta

9/8/2022

Amposta habilitarā una Xarxa Lila d’espais segurs contra les violčncies sexuals | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta amplia el servei d'informaciķ, prevenciķ i atenciķ contra les violčncies sexuals en els espais d'oci amb una xarxa d'espais segurs i persones referents. Un sistema que s'anomenarā Xarxa Lila i que se suma als Punts Lila que, durant les Festes Majors, es tornaran a habilitar en diferents ubicacions de la ciutat. "Des de l'any 2017 que implantem el Punt Lila amb la voluntat de fomentar la igualtat i el respecte durant els actes d'oci que tenen lloc a la nostra ciutat. Com a administraciķ tenim la responsabilitat de donar exemple i ho fem habilitant uns espais molt visuals perquč tothom els tingui identificats", deia l'alcalde, Adam Tomās, qui afegia que "aquest any anem un pas més enllā per seguir treballant amb totes aquelles accions transversals, tant dins com fora de Festes Majors, que permetin que totes les persones puguin gaudir de l'oci amb tranquilˇlitat".

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, explicava que aquesta Xarxa Lila permetrā atendre millor les violčncies sexuals, a més de visibilitzar aquests fets i mostrar-ne rebuig: "D'una banda, tindrem el Punt Lila a l'espai de la Zona Jove, on s'oferirā informaciķ, prevenciķ i atenciķ a les persones que puguin patir qualsevol mena d'assetjament", explicava Ferré. La regidora concretava que en els espais d'oci hi haurā un seguit de persones fācilment identificables, que portaran un braįalet taronja, les quals s'encarregaran de vetllar i acompanyar a les persones que necessitin qualsevol classe d'atenciķ pel que fa a assetjament sexual, abusos o agressions. Finalment, la Xarxa Lila es complementarā amb una quinzena d'establiments d'oci i restauraciķ de la ciutat que actuaran com a espai segur en el cas que qualsevol persona necessiti demanar informaciķ o ajuda. Cal destacar que aquests espais, que aviat es publicaran a les xarxes socials de l'Ajuntament, es mantindran com a espais de la Xarxa Lila la resta de l'any.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info