CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta habilitarà una Xarxa Lila d'espais segurs contra les violències sexuals

Es posarà en marxa juntament amb els Punts Lila de Festes Majors, però es mantindrà la resta de l’any als locals d’oci i restauració adherits

etiquetes   noticies, ciutat, civisme, ciutadania, igualtat, festes, amposta

9/8/2022

Amposta habilitarà una Xarxa Lila d’espais segurs contra les violències sexuals | Amposta.info


L'Ajuntament d'Amposta amplia el servei d'informació, prevenció i atenció contra les violències sexuals en els espais d'oci amb una xarxa d'espais segurs i persones referents. Un sistema que s'anomenarà Xarxa Lila i que se suma als Punts Lila que, durant les Festes Majors, es tornaran a habilitar en diferents ubicacions de la ciutat. "Des de l'any 2017 que implantem el Punt Lila amb la voluntat de fomentar la igualtat i el respecte durant els actes d'oci que tenen lloc a la nostra ciutat. Com a administració tenim la responsabilitat de donar exemple i ho fem habilitant uns espais molt visuals perquè tothom els tingui identificats", deia l'alcalde, Adam Tomàs, qui afegia que "aquest any anem un pas més enllà per seguir treballant amb totes aquelles accions transversals, tant dins com fora de Festes Majors, que permetin que totes les persones puguin gaudir de l'oci amb tranquil·litat".

La regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré, explicava que aquesta Xarxa Lila permetrà atendre millor les violències sexuals, a més de visibilitzar aquests fets i mostrar-ne rebuig: "D'una banda, tindrem el Punt Lila a l'espai de la Zona Jove, on s'oferirà informació, prevenció i atenció a les persones que puguin patir qualsevol mena d'assetjament", explicava Ferré. La regidora concretava que en els espais d'oci hi haurà un seguit de persones fàcilment identificables, que portaran un braçalet taronja, les quals s'encarregaran de vetllar i acompanyar a les persones que necessitin qualsevol classe d'atenció pel que fa a assetjament sexual, abusos o agressions. Finalment, la Xarxa Lila es complementarà amb una quinzena d'establiments d'oci i restauració de la ciutat que actuaran com a espai segur en el cas que qualsevol persona necessiti demanar informació o ajuda. Cal destacar que aquests espais, que aviat es publicaran a les xarxes socials de l'Ajuntament, es mantindran com a espais de la Xarxa Lila la resta de l'any.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info