EbreActiu, revista d´oci actiu

Amposta declararà Bé Cultural d'Interès Local les antigues ruïnes de Santa Susanna

La voluntat del projecte de recuperació de l’espai de Santa Susanna és seguir rehabilitant la façana fluvial com a atractiu turístic i bé patrimonial

etiquetes   noticies, ciutat, patrimoni, turisme, amposta

28/9/2021

Amposta declararà Bé Cultural d’Interès Local les antigues ruïnes de Santa Susanna | Amposta.info


El ple de dilluns 27 de setembre va aprovar, per unanimitat, l'inici d'expedient per a declarar Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) la zona coneguda com les antigues ruïnes de Santa Susanna, un espai que forma part de la recuperació de la façana fluvial. "Les ruïnes de Santa Susanna formen part de la recuperació de la façana fluvial, un projecte que per a nosaltres és molt important i ambiciós quant a creació d'un atractiu turístic a la ciutat", declarava l'alcalde, Adam Tomàs, afegint que "tenim un projecte que permetria dur a terme excavacions a la zona i convertir-la en un espai visitable, una petita part de tota aquesta feina que estem fent a la façana fluvial". Segons Tomàs, tenen previst que els treballs a la zona de Santa Susanna costen uns 300.000 euros, pel qual el fet de declarar l'espai com a BCIL seria una garantia al moment de sumar-se a les diferents subvencions i ajudes. A més, la zona coneguda com Santa Susanna forma part d'un conjunt més gran –del Pont Penjant a l'antiga enclusa del canal navegable de Carles III–, que s'està treballant amb el Departament de Cultura per declarar Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN).

El ple també va aprovar una modificació de pressupost per suplement de crèdit per valor de 136.000 euros, cosa que permetrà tirar endavant millores i altres treballs de conservació al cementiri municipal, a l'Escola Consol Ferré, al mercat municipal i, entre altres, als edificis municipals. En aquests últims, concretament, per dur a terme la remodelació del vestíbul de l'Ajuntament, a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), fet que millorarà el servei d'atenció al públic que es fa al consistori.

El ple també aprova sis mocions

Moció del grup JxA de rebuig al projecte de la línia de molt alta tensió (MAT), aprovada per unanimitat.

Moció del grup PSC-CP en relació a la MAT d'Aragó. També aprovada amb els vots a favor de JxA, Som Amposta i ERC.

Moció del grup PSC-CP sobre la situació de les dones a l'Afganistan. Aprovada de forma conjunta per tots els grups excepte Som Amposta, que va votar-la a favor.

Moció del grup JxA pel reconeixement del dol perinatal, gestacional i neonatal. Aprovada per unanimitat per tots els grups, amb modificacions del PSC-CP i ERC.

El ple va rebutjar dos mocions del grup Som Amposta, la primera perquè les instal·lacions i/o remodelacions de producció energètica es puguin fer amb comunicació prèvia i no calgui llicència d'obres. Amb el vot a favor de JxA i en contra del PSC-CP i ERC. I la segona moció per obrir un expedient sancionador a l'empresa Urbaser presentada pel grup Som Amposta també va rebutjada amb l'abstenció de JxA i vots en contra del PSC-CP i ERC.

Pots recuperar el debat del ple aquí: https://www.youtube.com/watch?v=0BXZ_iJG4L8


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info