AMPOSTA FAS GOIG

Amposta declara el 2023 any de la sostenibilitat

Sota l’eslògan Un present responsable per un futur sostenible, Amposta Ciutat Sostenible 2023 dedicarà cada mes a difondre una temàtica ambiental i conscienciar a la ciutadania sobre accions a dur a terme

etiquetes   noticies, ciutat, medi ambient, sostenibilitat, amposta

3/2/2023

Amposta declara el 2023 any de la sostenibilitat | Amposta.info


La necessitat de protegir la biodiversitat, la gestió eficient dels recursos hídrics, una alimentació sostenible, un turisme sostenible, l'eficiència energètica o la prevenció de residus són només alguns dels eixos temàtics sobre la protecció del medi ambient i la sostenibilitat que prendran protagonisme a Amposta durant el 2023. Serà dins el projecte Amposta Ciutat Sostenible 2023, que cada mes farà accions per difondre una temàtica ambiental i conscienciar a la ciutadania sobre accions a dur a terme per revertir la situació.

Com a tret de sortida del projecte, el ple del mes de gener de dilluns 30 va aprovar per unanimitat el manifest que declara que el 2023 serà l'any de la sostenibilitat a la capital del Montsià. "Tal i com recull el manifest, Amposta Ciutat Sostenible és un projecte que impulsa l'Ajuntament, com a institució que exerceix de facilitadora, però que vol sumar la complicitat d'entitats i ciutadania, perquè es tracta d'un projecte transversal de ciutat i per això també comptarà amb el treball de totes les àrees del consistori implicades", diu la regidora de Polítiques Ambientals, Núria Marco.

L'alcalde, Adam Tomàs, recorda que Amposta és l'únic municipi de les Terres de l'Ebre adherit a l'Acord nacional per a l'Agenda 2030 de la Generalitat de Catalunya. "Com a administració local, els Objectius de Desenvolupament Sostenible estan interioritzats en tots els nostres projectes i els treballem de forma transversal", diu l'alcalde, "perquè creiem que la sostenibilitat, entesa en el seu sentit més ampli ha de formar part de totes les polítiques públiques".

Durant tot el 2023 i distribuïdes mensualment, l'Ajuntament impulsarà activitats i accions, amb col·laboració amb espais com la Biblioteca Comarcal Sebastià J. Arbó, el Museu de les Terres de l'Ebre o el Casal Cívic de Gent Gran, centrades en les temàtiques següents:

 • El Delta de l'Ebre: protegir i salvaguardar el patrimoni cultural i natural.
 • Els ODS i l'aigua i la gestió sostenible: eficiència hídrica.
 • Alimentació sostenible: la lluita contra el malbaratament alimentari.
 • La biodiversitat: preservació del planeta i protecció de les espècies.
 • Turisme sostenible: l'impacte del turisme sobre el medi ambient i la cultura local.
 • Economia circular: model de producció i consum que impliqui fer ús dels recursos amb més eficàcia.
 • Canvi climàtic i acció pel clima: els seus efectes.
 • Mobilitat sostenible: reptes ambientals i socials de la mobilitat urbana.
 • Eficiència energètica: tipus d'energia i impactes ambientals.
 • Residus: gestió i minimització de la generació de residus.
 • Educació ambiental: educació per a la sostenibilitat com a eina imprescindible per capacitar i empoderar la ciutadania.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info