CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta crea unes ajudes per a persones usuàries dels espais de coworking

Es destinaran 5.000 euros del pressupost a aquesta ajuda. El ple també va aprovar modificacions en la convocatòria d’ajuts a projectes municipals d’autoocupació

etiquetes   noticies, ciutat, ajuts, amposta

28/7/2021

Amposta crea unes ajudes per a persones usuàries dels espais de coworking | Amposta.info


El ple de dilluns 26 de juliol va aprovar, per unanimitat, les bases reguladores per a la sol·licitud i concessió d'ajuts econòmics per a incentivar l'ús dels espais coworking a la ciutat d'Amposta. Unes ajudes a les quals l'Ajuntament d'Amposta hi destinarà, en aquesta primera convocatòria, 5.000 euros i que van dirigides a les persones físiques o jurídiques que utilitzin els espais coworking ubicats a Amposta i que formin part de l'Associació Cowocat o Cowocat Rural. L'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va posar de relleu el fet que aquestes ajudes són innovadores al país i que, en futures convocatòries s'aniran perfilant i introduint millores, si són necessàries. Els ajuts es calcularan segons les despeses justificades d'acord amb l'ús de l'espai que faci el coworker, sigui mitja jornada o jornada sencera, i la quantitat de la subvenció serà del 50% (exclòs IVA) amb una estada mínima subvencionable de 6 mesos en un màxim de 12 mesos i un topall de 800 euros pel total del període subvencionable.

El ple també va aprovar la modificació de les bases reguladores de la concessió d'ajuts econòmics a projectes municipals d'autoocupació. En concret es va introduir la possibilitat que puguin demanar aquestes ajudes persones treballadores autònomes i noves persones sòcies de cooperatives de treball associat amb alta al RETA, es va ampliar el termini i podran sol·licitar-ho totes aquelles persones que s'hagin donat d'alta des de l'1 d'octubre de 2019 fins el 31 de març de 2021 i es va eliminar la necessitat d'haver estat a l'atur (ara ja no és imprescindible). Aquestes ajudes tenen un topall màxim de 2.000 euros. Aquest 2021, l'Ajuntament ha ampliat a 30.000 euros la partida destinada a aquestes ajudes.


Mocions

El ple també va debatre tres mocions. Es va aprovar per unanimitat la moció de Junts per Amposta per la instal·lació de tendals a les zones infantils. La moció de Junts per Amposta per la modificació de les bases reguladores de les subvencions a Serveis Socials amb perspectiva de dona i LGTBI, va ser aprovada amb modificacions amb el vot a favor de JxA, Som Amposta i ERC i l'abstenció del PSC.

La moció de Som Amposta per una bonificació en el pagament dels informes de la policia local en les casos de bullying, assetjament i d'altres de caràcter sensible va comptar amb els vots a favor de JxA i Som Amposta i els vots en contra del PSC i ERC.


Font: Redacció

Foto: Pixabay


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info