AMPOSTA FAS GOIG

Amposta commemora el Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb la tercera edició de Femme in Arts i activitats als instituts

Lo Pati acollirà diverses activitats i el Punt Lila estarà present als instituts

etiquetes   cultura, amposta, dia internacional violencia envers dones

21/11/2019

Amposta commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones amb la tercera edició de Femme in Arts i activitats als instituts | Amposta.info


Veure quines son les arrels de la violència de gènere i descobrir què vol dir ser dona en les diferents cultures, aquest és l'objecte principal de la tercera edició del certamen Femme In Arts, Visibles a escena, que tindrà lloc del 21 al 24 de novembre al Centre d'Art Lo Pati, una de les activitats que un any més s'han programat a Amposta en motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. L'alcalde de la localitat, Adam Tomàs, afirma que «amb aquestes activitats es pretén educar a la ciutadania i també a les generacions futures» i afegeix «ningú es més que ningú i la voluntat és que aquest tipus d'activitats siguin tots els dies de l'any».

Femme in Arts, Visibles a escena, arrancarà avui dijous amb l'exposició Cartografía Intima, de Núria Arias. L'artista es pregunta sobre la relació entre el nostre cos i la terra que habitem. Una ontologia de la feminitat que dialogarà amb l'artista Teresa Mulet, autora de l'exposició ‘Camp de Control'. Demà divendres es realitzarà l'acte inaugural i es llegirà un manifest sobre la violència. Aquest mateix dia hi haurà l'espectacle de LaboratoriA, sota el nom Una Mujer Fue la Causa. El dissabte es projectaran els llargmetratges ‘Las muertes chiquitas' i ‘El despertar de las Hormigas' i també el documental ‘Cuidar entre terres, Qui sosté la vida quan les dones migren?'. En finalitzar les projeccions es realitzarà un debat amb els assistents per conscienciar sobre la violència de gènere. El diumenge tindrà lloc el taller Guerrilla Feminista, a càrrec d'Elena Fraj. Es tracta d'una novetat d'enguany que mostrarà mitjançant casos pràctics com s'utilitza el llenguatge patriarcal en les xarxes socials. Aquest dia també hi haurà la presentació del llibre ‘Sempre han parlat per nosaltres', a càrrec de Najat el Hachmi. Per concloure la jornada, hi haurà un espai obert a les dones de les Terres de l'Ebre perquè puguin recitar poesia o altres manifestacions artístiques.

Femme in Arts. Visibles a escena, està coorganitzat pel Centre d'Art Lo Pati, el Servei d'Intervenció Especialitzada Terres de l'Ebre i els serveis d'atenció a les dones de l'Ajuntament d'Amposta i el Consell Comarcal del Montsià.


Activitats per als més joves

El dia 25, el mateix Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, el Punt Lila estarà present a l'hora del pati a l'Institut de Tecnificació i a l'Institut Ramon Berenguer IV. «L'objectiu és conscienciar i visibilitzar un altre tipus de violència relacionat amb l'oci nocturn», destaca la regidora de Drets Socials i Ciutadania, Núria Ferré. Aquest mateix dia, a les 19 hores a l'auditori de l'Institut Ramon Berenguer IV, tindrà lloc la presentació de l'obra Tothom ho fa, a càrrec de l'alumnat de 3r i 4t d'ESO del mateix institut. Un obra que entra dintre del programa de Teatre per la Igualtat de l'Institut Català de les dones i que està escrita per Marga Julià, Directora de l'Escola de Teatre Municipal de Tortosa.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info