AMPOSTA FAS GOIG

Amposta aprova per unanimitat dues mocions de defensa del territori

Una és d’Unió de Pagesos per la dignitat de la pagesia i l’altra de la Campanya de Sediments per mobilitzar els sediments retinguts als embassaments de Mequinensa i Riba-roja d’Ebre

1/2/2017

Amposta aprova per unanimitat dues mocions de defensa del territori | Amposta.info Finca d’oliveres


El ple de l'Ajuntament d'Amposta de dilluns al vespre va aprovar, per unanimitat dels 21 regidors, dues mocions de defensa del territori. Ambdues van ser presentades conjuntament pels quatre grups municipals amb representació al ple (Esquerra d'Amposta, Convergència i Unió, el PSC i Germán Ciscar) i la regidora no adscrita, Rosita Pertegaz.

La primera va ser una moció per requerir a les administracions competents actuacions científiques, legislatives i, si s'escau, jurídiques, per tal de mobilitzar els sediments retinguts als embassaments de Mequinensa i Riba-roja, considerada la pèrdua de la línia de costa i l'enfonsament de la plan del Delta de l'Ebre. Es tracta d'una moció impulsada per la Campanya pels sediments que inclou deu acords entre els que hi ha el suport a la creació d'un Pla de Gestió Integral dels Sediments de la Conca de l'Ebre, que s'hauria d'incloure dins al Pla Integral de Protecció del Delta (PIPDE) i el suport a la creació d'un front polític català i aragonès que requereixi a l'Estat espanyol una inspecció independent de les comportes de fons de les preses de Mequinensa, Riba-roja i Flix, que en cas d'estar en mal estat, es faci el manteniment pertinent. La moció també manifesta el suport del plenari a tots els estudi si actuacions que han realitzat i estan realitzant diferents instituts de recerca i universitats: revisar els protocols d'actuació de la gestió de les preses i les autoritzacions ambientals i integrades i tenir en compte l'impacte ambiental d'aquestes preses; impulsar l'inici dels expedients de revisió de les concessions de les centrals hidroelèctriques de Mequinensa, Riba-roja i Flix, imposant nous condicionants ambientals en la gestió de l'aprofitament dels recursos hídrics que permetin una millora en el traspàs dels sediments riu avall i prendre mesures per obrir la Gola de Migjorn en períodes de crescuda del riu Ebre.

La segona moció, també conjunta, va ser la d'Unió de Pagesos (UP) davant la necessitat de renovar el contracte de la societat amb la pagesia. Aquesta moció dóna suport al manifest de la lluita d'UP per la dignitat de la pagesia en el qual es demanen preus remuneradors per a la pagesia o respecte a les prioritats en el desenvolupament rural.

Al ple de gener també es van aprovar dues mocions del PSC. La primera per requerir a l'empresa Hife, adjudicatàries del transport interurbà a les Terres de l'Ebre, per tal de restablir al nucli urbà alguna/es parades dels busos interurbans. La moció va comptar amb el suport dels 21 regidors. La segona de les mocions, que també va rebre el suport de tot el plenari, va instar al Ple a tramitar la incorporació en el reglament d'ús dels Mitjans de Comunicació Municipals d'Amposta, normes d'ús en la web municipal perquè aquesta "sigui reflex de l'activitat municipal: notes de premsa, articles d'opinió, mocions de tots els grups municipals". També demana que cadascun dels grups polítics rebin a l'adreça de mail totes les notes de premsa/comunicats que surtin del gabinet de comunicació, tots els possibles informes i estudis sobre opinió pública.

La que finalment es va acabar retirant, després d'un tens debat entre el regidor German Ciscar i l'alcalde, Adam Tomàs, va ser la presentada pel primer per crear un servei municipal per ajudar els veïns en les seves reclamacions davant les entitats bancàries per la devolució de les clàusules terra i les despeses del préstec hipotecari. Ciscar va decidir retirar la moció i tornar-la a presentar el proper més davant la petició de l'equip de govern d'incorporar la paraula estudiar a la moció. "La retirem, ho estudien i al proper ple ens diu si la vol aprovar o no", va etzibar Ciscar.


L'antic col·legi de les monges, BCIL

El ple de dilluns també va aprovar declarar l'antic col·legi de les monges Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). Ho va fer amb l'abstenció de la regidora no adscrita Rosita Pertegaz i el grup de Convergència i el suport d'Esquerra d'Amposta, el Partit dels Socialistes i el regidor German Ciscar. Queda així protegit aquest edifici, que data del primer quart de segle XX, i que l'Ajuntament vol adquirir per poder destinar-lo a usos públics.

El ple també va donar llum verd a l'a aprovació inicial d'una modificació del POUM per ampliar els usos previstos a la urbanització Eucaliptus i contemplar usos hotelers i de serveis turístics. Aquesta modificació va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups municipals.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info