CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

Amposta acull l'únic esdeveniment cultural sobre videojocs i art digital de tot el país

El VAG Experience serà els dies 4 i 5 d’octubre en diferents punts de la ciutat i vol ser la llavor d’un projecte que acabi creant una incubadora d’empreses vinculades a la indústria del videojoc

9/9/2019

Amposta acull l’únic esdeveniment cultural sobre videojocs i art digital de tot el país | Amposta.info


Conferències, taules rodones, tallers, exposicions, música,... i tot al voltant de la indústria del videojoc. Aquest és el principal contingut del VAG Experience, que es defineix com l'únic esdeveniment cultural sobre videojocs i art digital de tot el país, i que tindrà lloc a Amposta els dies 4 i 5 d'octubre. Es tracta, a més, de la primera fase d'un projecte més ambiciós que, segons expliquen els seus promotors, vol acabar impulsant el sector del videojoc com a motor econòmic, d'innovació i retenció de talent a Amposta i a tot el territori. Aquest dilluns al matí, els seus promotors, Valentí Garcia, director del projecte, i Joan García, cap de Comunicació, i l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, han presentat els detalls d'aquest projecte.

El VAG Experience neix amb la voluntat de "dinamitzar el territori a través de la creativitat i el talent", ha explicat el director del projecte, tot assenyalant que aquesta jornada ha de ser la llavor d'un projecte molt ambiciós que vol acabar culminant amb la creació d'una xarxa d'empreses del territori que puguin donar servei a la indústria del videojoc.

L'Ajuntament d'Amposta col·labora amb l'organització del VAG Experience amb una aportació econòmica d'uns 12.000 euros i suport en la logística i cessió d'espais. L'alcalde, Adam Tomàs, també ha posat en valor el fet que el VAG Experience "va més enllà de ser només una trobada que pretén ser catalitzador d'iniciatives en l'àmbit de la indústria del videojoc".

Durant la inauguració del VAG, el 4 d'octubre, es comptarà amb la presència de l'arqueòleg digital Andrew Reinhard, qui va dirigir l'equip d'arqueòlegs que van descobrir els jocs d'Atari enterrats al desert mexicà l'any 1983. També exposaran la seva experiència els creadors del joc Belly Run i Gerard Fernández, CEO d'Omnidrone, el 5 d'octubre. El mateix dia també tindrà lloc la projecció del documental "Mujeres + Videojuegos", que anirà seguida d'una taula rodona formada íntegrament per dones vinculades al món dels videojocs. Pel que fa a la part pràctica, el dia 5 es podrà aprendre a construir una màquina d'"Arcade", hi haurà un taller de 3DCoat, un de producció d'FX per a videojocs i un altre de programació en Unity, a més d'una Game Jam. Finalment, i també en el marc de la VAG Experience, el Centre d'Art Lo Pati acollirà l'exposició "Eugenesi en els professionals de l'art", del 28 de setembre al 20 d'octubre; mentre que del 4 d'octubre al 4 de gener "Retrogaming Ladies" es podrà visitar a ESARDI i "Videojuegos. Arte y Cultura" al Museu de les Terres de l'Ebre.


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info