AMPOSTA FAS GOIG

Amposta acull els primers refugiats d'Ucraïna

L’Ajuntament, com en totes les persones nouvingudes, els ha fet la primera acollida a partir de la qual garanteix l’accés a recursos com padró, educació i salut

etiquetes   noticies, ciutat, solidaritat, amposta, ciutadania

10/3/2022

Amposta acull els primers refugiats d’Ucraïna | Amposta.info Ajuntament d’Amposta. Imatge d’arxiu


Aquest dimecres al matí, han acullit a Amposta els primers refugiats provinents d'Ucraïna, que han acudit a l'Ajuntament per realitzar els tràmits d'empadronament i escolarització dels menors d'edat. Ho han fet acompanyats d'un veí d'Amposta de nacionalitat ucraïnesa. Són els primers que està previst que aculli la ciutat acompanyats d'alguna de les 28 unitats familiars d'origen ucraïnès veïnes d'Amposta.

Des de la regidoria de Drets Socials i Ciutadania s'ha contactat amb totes les famílies d'Amposta d'origen ucraïnès per conèixer si rebran familiars o amics refugiats i assessorar-los en el tràmit d'empadronament i escolarització, seguin les directrius fixades pel departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya. Aquestes directrius també fixen que quan una persona ucraïnesa arriba a un municipi sense xarxa se'ls reorienta cap als grans centres d'acollida de refugiats a Barcelona i Girona.

L'Ajuntament també posarà a disposició d'aquestes persones refugiades els recursos disponibles per poder ajudar-los en la seva adaptació.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info