CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD - NATURAL DAYS

Amposta acollirà un cicle formatiu de grau superior d'animació 3D, jocs i entorns virtuals

Gran part de la formació s’impartirà a les instal·lacions del FabLab Terres de l’Ebre i serà el primer centre públic de tota la demarcació de Tarragona que oferirà aquest cicle formatiu de grau superior.

etiquetes   formacio

29/3/2022

Amposta acollirà un cicle formatiu de grau superior d’animació 3D, jocs i entorns virtuals | Amposta.info

El curs vinent (2022-2023) l'Institut Montsià impartirà el cicle formatiu de grau superior de videojocs, animació 3D, jocs i entorns virtuals que, fins al moment, només s'impartia a dos instituts de Barcelona. Gran part de la formació es realitzarà a Lo Sindicat, on es troba el FabLab de les Terres de l'Ebre, un espai que per les seves característiques és idoni per allotjar la innovadora proposta formativa pionera a la demarcació de Tarragona.

Les sinergies entre l'Institut Montsià, l'Associació Cultural Video Art Game (VAG), l'Ajuntament d'Amposta i el Departament d'Educació han impulsat que aquesta gran aposta esdevingui una realitat.

Des del 2019, a través de moltes activitats culturals i formatives, el VAG persegueix donar a conèixer la indústria que hi ha al darrere dels videojocs i totes les oportunitats laborals que ofereix sense necessitat d'estar ubicats a una gran capital ni que hi hagi fuga de talent local. El VAG, no només pretén introduir estudis reglats, fet que ja ha esdevingut una realitat, sinó que vol assolir a llarg termini la creació d'un hub tecnològic rural a les Terres de l'Ebre.

El VAG celebra que el sopar de networking de l'edició del VAG EXPERIENCE'21, on van assistir representants de l'administració pública, empresaris i emprenedors, periodistes, persones de la comunitat educativa entre altres personalitats del món tecnològic i digital, fos l'escenari embrionari d'aquest projecte que gràcies a la col·laboració, implicació i voluntat de totes les entitats, i les aliances que s'han fet des del principi amb l'INS Montsià i la seva direcció, s'ha pogut portar a terme.

La indústria dels videojocs no només és una opció de futur molt atractiva pels estudiants sinó que la gran varietat de perfils professionals que engloba nodriran el teixit empresarial del territori i donaran resposta a la necessitat d'aconseguir solucions disruptives que afavoreixin el desenvolupament econòmic de tots els sectors.

Aquesta forta aposta formativa és un pas molt important que impulsarà l'objectiu de què les Terres de l'Ebre es puguin convertir en un referent de la indústria del videojoc.


Per: VAG

Foto: pixabayAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info