EbreActiu, revista d´oci actiu

L'ampliació de la via verda de la Val de Zafán obté 5 MEUR dels fons Next Generation

L’actuació vol incrementar el valor afegit del recorregut amb dos nous trams per a ciclistes entre Tortosa i la Ràpita

etiquetes   noticies, comarca, val de zafan, amposta, turisme, cicloturisme, via verda

23/12/2021

Tram de l'antiga Via de la Val de Zafán a l'alçada d'Amposta


L'ampliació de la via verda del Val de Zafán rebrà 5 milions d'euros del Fons de Recuperació Europeu, coneguts com a Next Generation. El projecte, que lidera la Diputació de Tarragona en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, vol ampliar la via verda entre aquests municipis del Baix Ebre i el Montsià –amb un traçat de 23,74 quilòmetres- i preveu un pressupost de 6,3 milions d'euros. La idea de tot plegat és poder incrementar el valor afegit d'aquest recorregut, reforçant la seva capacitat competitiva amb el desenvolupament dels trams d'enllaç pendents fins al delta de l'Ebre. Dins del projecte, es preveu habilitar dos trams per a ciclisme entre Tortosa i la Ràpita; la millora de la mobilitat a l'entorn urbà d'Amposta i del projecte per al desplegament de la fibra òptica; la senyalització intel·ligent i la sensòrica al llarg dels nous trams; i la millora de l'accessibilitat per l'eliminació de les barreres a la N-340, AP-7 i la C-12. Tot plegat es complementaria en futures fases, que es proposarien en les convocatòries d'aquests fons europeus de 2022 i 2023.

El de la via verda de la Val de Zafán és un dels cinc projectes dels 25 presentats per l'ens provincial que han estat seleccionats per formar part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Ministeri de Comerç i Turisme. En total, disposaran d'un finançament de 20 milions d'euros a càrrec del Next Generation.


Per: ACN

Foto: Amposta.info


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info