CENTRE ÒPTIC L´ESGUARD

L'ampliació de l'Hotel d'Entitats de l'antiga central d'aigües, en marxa

L’àrea de Desenvolupament Social i Econòmic ha programat un curs d’instal·lació de pladur i la formació s’està realitzant a l’Hotel d’Entitats amb la part pràctica de treball

etiquetes   noticies, ciutat, societat, entitats, amposta, equipaments

8/11/2021

L’ampliació de l’Hotel d’Entitats de l’antiga central d’aigües, en marxa | Amposta.info


Magatzems per a materials, un espai de coworking per a entitats i una sala polivalent que ocupen un total de 280 metres quadrats més. Així serà l'ampliació de l'Hotel d'Entitats de l'antiga central d'aigües, al carrer Buenos Aires, que actualment ja es troba en fase de construcció. Es tracta d'un nou model d'hotel d'entitats que s'allunya per deixar un despatx tancat a cadascuna de les associacions i apostar per un espai obert i compartit amb punts de treball, i destinar els espais tancats a magatzems per aquelles associacions que tenen material. A més, també s'habilitarà un espai diàfan on poder fer activitats. "Aquest espai, ubicat als baixos de l'edifici de l'antiga central d'aigües, se suma als despatxos que actualment hi ha en aquest mateix edifici", assenyala l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs. La regidora de Participació Ciutadana, Carla Bonfill, assenyala que aquest disseny ha sigut fruït d'un procés participatiu en què s'ha consultat a totes les entitats del municipi que ja estan a l'Hotel i d'altres que tenen interès per disposar un espai. "Durant l'any passat ens vam reunir amb aquestes entitats i els hi vam preguntar quin ús estaven fent dels espais, què necessitaven realment,... i d'aquell anàlisi entitat per entitat ha sortit aquest model d'hotel".

A l'octubre van començar les obres d'arranjament de l'espai amb la instal·lació del terra. Des de llavors, i a través de l'àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, s'han instal·lat les separacions de pladur. I és que tota la feina s'ha fet a través d'una formació professionalitzadora i especialitzada amb la instal3lació de pladur per a persones aturades i que es troben en situació de recerca de feina. Una formació que s'ha programat davant la necessitat manifestada per les empreses del sector de la construcció d'Amposta de tenir bons professionals per a treballar en el sector. La formació s'ha realitzat amb col·laboració amb l'empresa Sostre-Estan, SL i les empreses Pladur, SL i Materials Gisbert que han aportat materials didàctics per als alumnes del curs. El curs acabarà el proper mes de novembre i s'ha realitza gràcies al Programa Treball a les 7 Comarques del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya qui subvenciona a l'Ajuntament d'Amposta per a realitzar accions de formació i capacitació de persones aturades que participen del programa.

L'alcalde també avança que de cara al 2022, amb el Gremi d'empreses del sector de la construcció del Montsià és farà un nou curs de 160 hores amb pràctiques en les empreses del sector, per a continuar professionalitzant i capacitant persones aturades o que vulguin canviar de feina i treballar en empreses que estan en progressió. Aquesta formació també amb el Programa Treball a les 7 Comarques del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

L'alcalde, la regidora de Participació Ciutadana i Transparència, Carla Bonfill, i el regidor de Desenvolupament Social i Econòmic, Pep Simó, van fer visita a les obres.


Per: Redacció

Foto: Cedida


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info