Eports Ample de Banda i Internet

Alumnes del Montsiā reben formaciķ sobre conceptes bāsics del maltractament a les persones grans

Es tracta d’una activitat emmarcada al Pla d’Envelliment Actiu i que va ser impartida per tres alumnes del Cicle Formatiu d’Atenciķ a les Persones en Situaciķ de Dependčncia, que s’havien format aquest estiu dins el projecte ’Bon dia, compartim?’

etiquetes   noticies, societat, educaciķ, joves, amposta

21/11/2022

Alumnes del Montsiā reben formaciķ sobre conceptes bāsics del maltractament a les persones grans | Amposta.info


En el marc del Pla d'Envelliment Actiu, dimarts 15 de novembre a la tarda es va dur a terme una formaciķ sobre conceptes bāsics al voltant del maltractament a les persones grans dirigida a l'alumnat de segun curs d'APESID (Atenciķ a les Persones en Situaciķ de Dependčncia) de l'Institut Montsiā. Van ser tres alumnes del mateix mōdul, formats prčviament amb aquesta matčria, els que van realitzar la formaciķ per a les seves companyes i companys de mōdul. I és que, per la continuītat del projecte 'Bon dia, compartim?' durant els mesos d'estiu, aquest estiu hi ha hagut tres alumnes que han fet prāctiques als serveis socials d'Amposta. Entre altres funcions, van estar formant-se en maltractament a les persones grans, i van ser ells els qui van preparar la formaciķ.

Va ser una sessiķ molt enriquidora en la quč es va intentar apropar a l'alumnat a conceptes com els diferents tipus de maltractament, els seus indicadors, els factors de risc que poden desencadenar situacions de maltractament, els perfils de les persones que poden ser susceptibles de patir maltractaments o de les potencials persones que poden convertir-se en agressores... tot amb l'objectiu que, com a futurs professionals de l'atenciķ a les persones amb dependčncia, estiguin sensibilitzats i atents a les possibles senyals d'alerta.

Des de fa uns anys es treballa des de l'Ārea Bāsica de Serveis Socials, conjuntament amb l'Institut Montsiā, en concret amb el mōdul d'Atenciķ a les Persones en Situaciķ de Dependčncia, per tirar endavant projectes i accions encaminades a la professionalitzaciķ de l'alumnat en relaciķ a l'atenciķ a les persones.


Per: Redacciķ

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info