SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Alerta de Protecció Civil de la Generalitat pel temporal de pluges, vent i mala mar

Després de la llevantada, s’espera un temps més tranquil a partir de migdia de dimecres

22/10/2019

Alerta de Protecció Civil de la Generalitat pel temporal de pluges, vent i mala mar | Amposta.info


Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT pel temporal de pluges, vent i mala mar que ja està afectant Catalunya de manera generalitzada. El Servei Meteorològic de Catalunya SMC preveu que la llevantada avanci de mar a terra i de sud-est a nord-oest i que escombri el país en diferents tongades de precipitacions. També hi haurà fort temporal marítim de Llevant que pot causar danys en el front marítim.

Davant d'aquest episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no aparcar el vehicle en zones inundables ni torrents secs, i no intentar travessar-hi ni a peu ni amb el vehicle perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada. Es demana també fer cas de la senyalització de prohibició del pas en aquelles vies, camins i zones inundades afectades per les pluges, per evitar incidències que es poden prevenir.


En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

  • Augmentar la distància de seguretat. 
  • Reduir la velocitat. 
  • En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat. 
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió. 
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia. 
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums. 
  • No travesseu zones inundades.

Podeu seguir l'evolució de l'episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat


Alerta pla VENTCAT de Protecció Civil

Protecció Civil ha activat aquest matí en ALERTA el pla VENTCAT per les fortes ratxes de vent que es preveuen durant aquest episodi de llevant.

Segons l'SMC les ratxes de vent que poden superar els 90 km /h afectaran qualsevol punt del país però sobretot la façana litoral i a cotes altes de l’interior. Es demana molta precaució en els desplaçaments i activitats de lleure a l'exterior tant a l'entorn natural com a les zones urbanes, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres.

A més, cal fixar i retirar els objectes que estiguin a l'exterior de balcons i terrasses i que puguin ser desplaçats pel vent. En el moment de les ratxes més intenses, cal protegir-se dels elements que semblin inestables.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info