AMPOSTA FAS GOIG

Alcaldes ebrencs reclamen que s’aixequi el confinament comarcal a les Terres de l'Ebre

La mobilitat entre les comarques ebrenques permetria donar oxigen al comerç, serveis i la restauració

etiquetes   noticies, territori, terres ebre, covid19, confinament

3/3/2021

Alcaldes ebrencs reclamen que s’aixequi el confinament comarcal a les Terres de l’Ebre | Amposta.info El confinament comarcal provoca que els veïns de Sant Jaume no puguin desplaçar-se a Deltebre, quan només els separa Lo Passador


Alcaldes i empresaris de les Terres de l’Ebre reclamen que s’aixequi el confinament comarcal i que es valori el territori com una unitat a efectes de mobilitat. La restauració i el comerç estan al límit, amb dificultats per sobreviure amb la clientela dels municipis i la comarca. Els pobles petits depenen de les ciutats més grans on es concentren els serveis i el comerç.

Molts municipis petits no tenen els serveis bàsics coberts i els veïns necessiten desplaçar-se per compres o gestions, necessitats que en alguns casos poden resoldre a la capital de comarca, però en d’altres no, com és el cas de Gandesa, a la Terra Alta (menys de 12.000 habitants).

Mentrestant, els restaurants passen autèntiques dificultats per sobreviure, ja que el seu model de negoci no permet aguantar amb la gent de la comarca, pel que es demana analitzar la possibilitat d’obrir el confinament a la regió sanitària per ajudar-los a aguantar, abans que hagin de tancar portes definitivament.

A les Terres de l’Ebre la majoria de comarques són limítrofs amb altres regions sanitàries o altres comunitats autònomes, Aragó i País Valencià. Les relacions socials i econòmiques són estretes entre municipis on fa mesos que els separa el confiament perimetral i es lamenta que no s’hagi tingut en compte com sí que es va fer amb la comarca de la Seu d’Urgell i Andorra.

Aquesta situació també es repeteix entre pobles ebrencs. Sant Jaume d’Enveja i Deltebre són municipis veïns però de dues comarques diferents (Montsià i Baix Ebre, respectivament) i només els separa el riu Ebre i el pont Lo Passador. A la gent li costa d'entendre aquestes restriccions de mobilitat i de la incoherència que puguis anar de Deltebre a Paüls i, en canvi, no puguis creuar el pont per anar a Sant Jaume.

Davant la petició, alguns alcaldes també es mostren prudents tot i la millora de les dades sanitàries. El risc de rebrot a les Terres de l’Ebre es manté moderat aquesta setmana (54 punts) i els contagis fa dies que es van reduint, així com la pressió hospitalària (amb 25 ingressats per covid aquesta setmana, menys de la meitat que fa dues setmanes). Al territori, més de 13.500 persones han rebut la primera dosi de la vacuna i prop de 4.700 ja tenen administrades les dos dosis.

Just aquests dies, la Ribera d'Ebre està celebrant la campanya turística la ’Ribera en Flor’ amb activitats per gaudir de la floració dels arbres fruiters. Reconeixen que les limitacions de mobilitat i la pandèmia han frenat una activitat que havia crescut molt fins a convertir el final de l’hivern en un dels períodes amb més turistes i visitants a la comarca, tot i això són conscients que cal respectar les decisions de les autoritats sanitàries.


Per: Redacció

Foto: Amposta.info


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info