Eports Ample de Banda i Internet

L’Ajuntament d’Amposta gestiona 53 habitatges públics amb una inversió de 20.000 euros

El consistori ajuda 170 famílies amb les hipoteques o els lloguers i atura 64 desnonaments

etiquetes   noticies, ciutat, habitatge, amposta, montsia, politiques socials

14/2/2022

L’Ajuntament d’Amposta gestiona 53 habitatges públics amb una inversió de 20.000 euros | Amposta.info L’Ajuntament d’Amposta gestiona 53 habitatges públics amb una inversió de 20.000 euros


L’Ajuntament d’Amposta gestiona directament 53 dels 170 pisos d’habitatge públic de la capital del Montsià. El cost és de 92.000 euros però el consistori ingressa prop de 30.000 euros pel lloguer de les cases i també 43.000 euros de subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La despesa de l’Ajuntament "és de només" 19.827 euros. "Amb una inversió que és mínima ajudem directament a 53 famílies a garantir un dret tan fonamental com l’accés a l’habitatge", ha destacat l’alcalde Adam Tomàs. Amb la resta de polítiques d’habitatge públic, eines com la intermediació hipotecària o la mediació de lloguer social, s’ha ajudat unes 170 famílies d’Amposta i l’any passat també van intervenir per aturar 64 desnonaments.

Un 1,6% dels pisos d’Amposta formen part del parc d’habitatge públic de la ciutat, una xifra per sobre de la mitjana de l’estat espanyol (1,5%) i pròxima a la mitjana catalana (2%). L’alcalde ha assegurat que queda encara "recorregut per créixer", però el consistori se sent "molt orgullós" de les xifres assolides els últims anys.

El parc d’habitatges públics d’Amposta és de 170 pisos. 53 els gestiona directament l’Ajuntament: 8 són de titularitat municipal - 2 estan actualment en rehabilitació- i es destinen a lloguer social i urgències; 21 són propietat de la fundació del tercer sector Habitat 3, que els lloga amb la garantia de cobrament del consistori (que selecciona les famílies i en fa seguiment); 19 són de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya; i 5 (que podrien ser 11 aviat) són de la Sareb.

Tomàs ha explicat que "no tindria sentit" comprar tots els habitatges i acumular propietats sinó que el govern municipal opta per la coordinació "amb altres actors" per ajudar les famílies que necessiten accedir a un pis ràpidament.

Més enllà de la gestió del parc públic d’habitatges, l’any passat també es van atendre 9 famílies amb habitatges d’urgència social; es van demanar 16 meses d’emergència a la Generalitat; es van tramitar 5 expedients (arribant fins a la vintena d’oberts) amb Ofideute d’intermediació hipotecària i de mediacions de lloguer social; es van fer 18 acompanyaments sobre renovacions de lloguer social amb entitats financers; i es van aturar fins a 64 desnonaments.


Obrir pisos tancats

A Amposta hi ha fins a 200 habitatges buits, tancats, la majoria de grans tenidors. La regidoria de Drets Socials i Ciutadania treballa per aconseguir que es puguin obrir al lloguer, amb preus "assequibles", i crear una borsa d’habitatges de lloguer on els propietaris puguin inscriure els pisos buits i els lloguin amb la garantia de cobrament i manteniment que ofereix el consistori.


Per: Redacció

Foto: Cedida


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info