SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Adjudicada la rehabilitació de les Cases del Castell a l'empresa ampostina Adolfo Constructors

L’actuació està inclosa dins del projecte Pla de sostenibilitat turística d’Amposta finançat per Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí

etiquetes   ciutat, patrimoni, turisme, amposta

2/5/2024

Adjudicada la rehabilitació de les Cases del Castell a l’empresa ampostina Adolfo Constructors | Amposta.info


La Junta de Govern Local d'Amposta La Junta de Govern també aprova l'expedient de contractació del Servei de digitalització del comerç d'Amposta a través de Pantalles Led per prop de 140.000 euros i un nou expedient de substitució, millora i instal·lació de xarxes de serveis municipals a diversos carrers d'Amposta per 127.000 euros per seguir la inversió en clavegueres I pluvials.

La Junta de Govern Local (JGL) de dilluns 29 d'abril va adjudicar a l'empresa ampostina Adolfo Constructors la rehabilitació de les Cases del Castell per un import total de 931.207,83 € (iva inclòs). Així s'avança en aquest projecte de recuperació d'aquest complex arquitectònic on s'ubicaran l'Oficina de Turisme, la seu de Cultura i Festes de l'Ajuntament, un bar-restaurant i serveis cicloturistes.

La rehabilitació pretén compaginar la preservació i posada en valor de les tres cases amb les restes medievals que se sap que hi ha a sota de la més oriental. Així, es proposta que en aquesta casa, on s'ubicarà l'oficina de turisme, quedaran visibles les restes en un espai diàfan museïtzat i amb accés a la celòquia i els espais exteriors adjacents. Quant a la casa central, el seu vestíbul, que mantindrà l'ambient de les construccions originals, serà el punt de connexió entre àmbits, i donant accés directe a la cafeteria i als serveis destinats l'activitat cicloturística, situats a la casa més propera a la Biblioteca. És en aquesta casa on hi haurà la cafeteria i restaurant, amb una terrassa sobre el riu. La rehabilitació preveu, a més, criteris de restauració de tots aquells elements que sigui possible mantenir.

La rehabilitació de les Cases del Castell és una de les actuacions incloses dins del projecte Pla de sostenibilitat turística d'Amposta finançat per Fons Europeus Next Generation dels Plans de Sostenibilitat turística en destí.

La JGL també va aprovar l'expedient de contractació del "Servei de digitalització del comerç d'Amposta a través de Cartellera Digital". Organitzat en dos lots, aquesta licitació inclou, per una banda, la cartellera digital interior del Mercat Municipal i la integrada a l'espai comercial urbà d'Amposta per un import total de prop de 130.000 euros (iva inclòs); i per l'altra, la cartellera digital i gestió del contingut per un import total de 8.760 euros (iva inclòs).

Finalment, la Junta de Govern Local també va aprovar l'expedient de contractació de les obres de substitució, millora i instal·lació de xarxes de serveis municipals a diversos carrers d'Amposta per un valor total de 127.000 euros, que permet seguir invertint en canviar les infraestructures de la ciutat, en les que els darrers 8 anys ja s'han invertit centenars de milers d'euros.SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiançaPer: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info