EbreActiu, revista d´oci actiu

Acord per finançar la rehabilitació integral de l'Església del Poble Nou

El Bisbat aporta 75.000 euros, la Diputació de Tarragona 55.000 i l’Ajuntament d’Amposta la resta. El Bisbat cedirà la casa del capellà al consistori, qui planteja convertir-ho en un centre cívic

29/7/2019

Acord per finançar la rehabilitació integral de l’Església del Poble Nou | Amposta.info Campanar de l’esgésia de Poble Nou


L'Ajuntament d'Amposta, la Diputació de Tarragona i el Bisbat de Tortosa han escenificat, aquest divendres al matí, la voluntat dels tres ens de tirar endavant la rehabilitació integral de l'Església del Poble Nou, per finalitzar així a la intervenció feta al campanar l'any 2014. Les tres entitats es comprometen a fer l'aportació econòmica necessària per tirar endavant el projecte, amb un pressupost total de prop de 235.000 euros i que està previst s'adjudiqui durant la tardor del 2019. A l'acte, realitzat divendres 26 de juliol a l'Església de Poble Nou, han assistit l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el rector de l'Església del Poble Nou, Ramon Font.

L'alcalde d'Amposta, en representació de l'Ajuntament, i el rector de l'Església del Poble Nou, en representació del Bisbat, han signat un conveni de col·laboració que compromet a les dos entitats a tirar endavant la recuperació de l'edifici. Per la seva banda, el Bisbat es compromet a aportar 75.000 euros per a finançar les obres i a cedir en propietat a l'Ajuntament la casa del rector, annex a l'Església. L'Ajuntament, a canvi, es compromet a finançar la resta de projecte i a executar-lo durant el 2019. Aquest acord també inclou que el consistori ampostí ha sol·licitat una subvenció a la Diputació de Tarragona. Per aquest motiu, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha signat un annex del conveni en què manifesta que al pressupost del 2019 de la Diputació hi consten dues aplicacions pressupostàries per un import total de 55.000 euros per a la concessió d'una subvenció nominativa per a la rehabilitació de l'Església del Poble Nou.

L'alcalde d'Amposta ha qualificat d'"històric" aquest acord econòmic dels tres ens per poder ja sí executar la rehabilitació completa de l'Església del Poble Nou, "un projecte que vam aprovar per Junta de Govern Local fa un any" i que "és dels més reivindicats al Poble Nou". A més a més, tal i com ha explicat l'alcalde, amb aquest conveni, l'Ajuntament disposarà de la casa del capellà i els jardins, "on tenim previst desenvolupar-hi un centre cívic".

Per la seua banda, la presidenta de la Diputació ha declarat que "tot i que avui estem davant d'una actuació de recuperació arquitectònica o patrimonial, per a nosaltres, el valor més important del conveni signat avui és posar les persones, els veïns i veïnes de Poble Nou del Delta, al centre de l'actuació".


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info