SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

Acció Climàtica prepara una llei per restringir els envasos de plàstic i promoure els retornables

La venda de plàstics d’un sol ús com gots, palletes i bastonets per les orelles quedarà prohibida d’aquí a un mes

etiquetes   noticies, medi ambient, reciclatge

7/6/2021

Acció Climàtica prepara una llei per restringir els envasos de plàstic i promoure els retornables | Amposta.info


El nou Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ja treballa en el desenvolupament de dos avantprojectes de llei per minimitzar la producció de residus i impulsar l'economia circular.


Camí del residu zero

El primer dels textos es convertirà en la llei d'embalatges de Catalunya. Serà una norma adreçada a la indústria, per evitar els embalatges excessius i els envasos que, després d'un sol ús, es converteixen automàticament en un residu. La norma estimularà els envasos retornables; perquè el plàstic, l'alumini i el vidre tinguin una vida molt més llarga. La segona, serà la futura llei de residus, que regularà la gestió pública de la brossa. Un dels reptes d'aquesta llei és convertir la fracció orgànica en un actiu, en lloc d'una nosa, amb una nova estratègia d'aprofitament.


Compte enrere pel final dels gots i els bastonets de plàstic per les orelles

Coberts i plats, remenadors de begudes, bastonets de les orelles, palles o recipients de plàstic per a aliments tenen els dies comptats. Tal com estableix Brussel·les, d'aquí un mes, el 3 de juliol, quedarà prohibida la venda de qualsevol producte de plàstic d'un sol ús. La mesura arriba després de la prohibició de les bosses d'aquest material, vigent des de l'1 de gener d'aquest any. Catalunya ha estat pionera en la reducció de les bosses de plàstic d'un sol ús a través de l'anomenat Pacte per la bossa, promogut pel Govern de la Generalitat, d'acord amb els distribuïdors i els fabricants. L'any 2007, cada català va fer servir 327 bosses d'un sòl ús de plàstic.


Per: Redacció

Foto: Pixabay


SHANTI - Tel. 630479976 - 877013270 - Av. Josep Tarradellas, 63 (Amposta)Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info