Eports Ample de Banda i Internet

L'ACA destinarà 120.000 euros a restituir les lleres dels barrancs del Montsià afectades pels aiguats

Els treballs se centraran en la retirada de vegetació i la redistribució de sediments

etiquetes   noticies, comarca, montsia, temporal

13/9/2023

L’ACA destinarà 120.000 euros a restituir les lleres dels barrancs del Montsià afectades pels aiguats | Amposta.info Brossa acumulada dels aiguats del passat 3 de setembre al barranc de la Galera, al seu pas per la C-12


El director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha anunciat una inversió de 120.000 euros per tal de restituir les lleres dels barrancs del Montsià, afectades pels aiguats del passat 3 de setembre. Els treballs preveuen la retirada de vegetació i la redistribució dels sediments, entre altres, per tal de garantir la capacitat de desguàs. Reyes ho ha comunicat aquest dimarts després de comprovar l'estat de la zona i mantenir diverses converses amb l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, així com amb els veïns i propietaris que s'han vist afectats pel temporal. Des del 2018, l'ACA ha realitzat prop de 60 actuacions de manteniment i conservació de lleres a les Terres de l'Ebre -disset al Montsià- amb una inversió de 734.000 euros.

Durant la tardor del 2021, també es van dur a terme diverses actuacions de reparació a la comarca del Montsià, arran dels danys ocasionats pels temporals d'inicis de setembre. Després d'una diagnosi, l'ACA va treballar en la reparació dels marges dels barrancs del Solito, dels Penjats, de la Granja, del Codonyol, del Llop, de Sant Jaume, dels Castellans-Forques, així com a la séquia de les Foies, situats als termes municipals de Sant Carles de la Ràpita, Alcanar i Ulldecona. Tot plegat, va suposar una inversió de 176.961 euros.


Més de 60 actuacions a les Terres de l'Ebre

Des del 2018, l'ACA ha realitzat prop de 60 actuacions de manteniment i conservació de lleres a les Terres de l'Ebre amb una inversió de 734.000 euros. D'aquestes, quinze s'han realitzat en trams no urbans de la comarca del Montsià i dues en trams urbans. Els treballs han consistit en la retirada de la vegetació, la redistribució de sediments i altres actuacions destinades a garantir la circulació de l'aigua.

Durant aquest període, l'ACA també ha atorgat un ajut de 178.000 euros a l'Ajuntament de la Galera per tal d'estabilitzar el marge esquerre del barranc. A més, s'ha destinat 5.900 euros a l'Ajuntament de Santa Bàrbara i 21.192 a l'Ajuntament d'Ulldecona per a la redacció de projectes constructius d'actuacions de protecció davant d'avingudes.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info