EbreActiu, revista d´oci actiu

L'ACA destinarā 120.000 euros a restituir les lleres dels barrancs del Montsiā afectades pels aiguats

Els treballs se centraran en la retirada de vegetaciķ i la redistribuciķ de sediments

etiquetes   noticies, comarca, montsia, temporal

13/9/2023

L’ACA destinarā 120.000 euros a restituir les lleres dels barrancs del Montsiā afectades pels aiguats | Amposta.info Brossa acumulada dels aiguats del passat 3 de setembre al barranc de la Galera, al seu pas per la C-12


El director de l'Agčncia Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes, ha anunciat una inversiķ de 120.000 euros per tal de restituir les lleres dels barrancs del Montsiā, afectades pels aiguats del passat 3 de setembre. Els treballs preveuen la retirada de vegetaciķ i la redistribuciķ dels sediments, entre altres, per tal de garantir la capacitat de desguās. Reyes ho ha comunicat aquest dimarts després de comprovar l'estat de la zona i mantenir diverses converses amb l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, així com amb els veīns i propietaris que s'han vist afectats pel temporal. Des del 2018, l'ACA ha realitzat prop de 60 actuacions de manteniment i conservaciķ de lleres a les Terres de l'Ebre -disset al Montsiā- amb una inversiķ de 734.000 euros.

Durant la tardor del 2021, també es van dur a terme diverses actuacions de reparaciķ a la comarca del Montsiā, arran dels danys ocasionats pels temporals d'inicis de setembre. Després d'una diagnosi, l'ACA va treballar en la reparaciķ dels marges dels barrancs del Solito, dels Penjats, de la Granja, del Codonyol, del Llop, de Sant Jaume, dels Castellans-Forques, així com a la séquia de les Foies, situats als termes municipals de Sant Carles de la Rāpita, Alcanar i Ulldecona. Tot plegat, va suposar una inversiķ de 176.961 euros.


Més de 60 actuacions a les Terres de l'Ebre

Des del 2018, l'ACA ha realitzat prop de 60 actuacions de manteniment i conservaciķ de lleres a les Terres de l'Ebre amb una inversiķ de 734.000 euros. D'aquestes, quinze s'han realitzat en trams no urbans de la comarca del Montsiā i dues en trams urbans. Els treballs han consistit en la retirada de la vegetaciķ, la redistribuciķ de sediments i altres actuacions destinades a garantir la circulaciķ de l'aigua.

Durant aquest període, l'ACA també ha atorgat un ajut de 178.000 euros a l'Ajuntament de la Galera per tal d'estabilitzar el marge esquerre del barranc. A més, s'ha destinat 5.900 euros a l'Ajuntament de Santa Bārbara i 21.192 a l'Ajuntament d'Ulldecona per a la redacciķ de projectes constructius d'actuacions de protecciķ davant d'avingudes.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN


EbreActiu, revista d’oci actiuAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info