CENTRE ŌPTIC L´ESGUARD

Les 48 oliveres milˇlenāries rescatades de vivers pel Govern catalā es replantaran al seu lloc d’origen

Polítiques Ambientals preveu presentar el cens d’exemplars protegits a la primavera

etiquetes   noticies, comarca, entorn, natura, montsia, amposta

29/11/2023

Les 48 oliveres milˇlenāries rescatades de vivers pel Govern catalā es replantaran al seu lloc d’origen | Amposta.info Propietaris d’oliveres monumentals observant un exemplar


Les 48 oliveres monumentals que la Generalitat de Catalunya va comprar a dos vivers d’Alcanar i Amposta es replantaran als seus espais agraris d’origen abans de final d’any. Els treballs per al trasllat i retorn dels olivers ja es va licitar per part d’Acciķ Climātica i la seva execuciķ és imminent. Els arbres van costar 644.100 euros. El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natura, Marc Vilahur, ha participat en l’11č Congrés d’Oliveres Milˇlenāries d’aquest dimarts a Ulldecona (Montsiā). I també ha avanįat que es preveu enllestir cap a la primavera de l’any vinent el catāleg d’exemplars, necessari per desplegar la llei 6/2020 de protecciķ i conservaciķ de les oliveres monumentals i pagar els ajuts als propietaris.

Aquests 48 exemplars havien estat arrencats i comercialitzats per vivers de la zona com a plantes ornamentals. Les oliveres es replantaran a la comarca del Montsiā, als municipis d’Amposta, Masdenverge, Santa Bārbara, Mas de Barberans, la Galera, Godall, Freginals i Ulldecona.

La seva compra per 644.100 euros va inquietar els 146 propietaris d’oliveres monumentals, ja que la llei de protecciķ no s’ha acabat de desplegar a l’espera d’aquest cens d’exemplars. La llei es va aprovar el 2020 i els agricultors han reclamat insistentment una partida per als ajuts que preveu la normativa.


Per: ACN

Foto: Jordi Marsal ACN


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrōnic
Informaciķ i avís legal

Amposta.info