SALVADÓ JOIERS, DES DE 1902. Més de 100 anys de confiança

34 biblioteques públiques participen en activitats relacionades amb el projecte «Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre»

Es vol donar visibilitat a les persones que pateixen trastorns de salut mental, sensibilitzar la població, acabar amb l’estigma social i afavorir la prevenció, sobretot entre els joves

etiquetes   noticies, ciutat, cultura, amposta, terres ebre, salut

5/10/2021

34 biblioteques públiques participen en activitats relacionades amb el projecte «Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l’Ebre» | Amposta.info


Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental el proper 10 d'octubre, 34 biblioteques públiques participen en diverses activitats relacionades amb el projecte “Biblioteques i Salut Mental a les Terres de l'Ebre”. El Departament de Cultura i la Taula de Salut Mental de les Terres de l'Ebre impulsen aquest projecte, que vol donar visibilitat a les persones que pateixen trastorns de salut mental, sensibilitzar la població sobre aquesta problemàtica, acabar amb l'estigma social i afavorir la prevenció d'aquests trastorns, sobretot entre els joves.

El treball conjunt de les biblioteques s'ha iniciat aquest estiu amb la col·laboració dels membres del Club Social Terres de l'Ebre (vinculat a la Institució de Salut Mental Pere Mata d'Amposta), que han confeccionat i decorat 34 arbres de cartró reciclat, que serviran perquè les persones usuàries de les biblioteques ebrenques puguin traslladar els seus dubtes i inquietuds al voltant d'aquest temàtica. Aquestes aportacions serviran, a la llarga, perquè els especialistes en salut mental identifiquin quines qüestions preocupen la ciutadania.

Una altra proposta a destacar és l'exposició-taller Im-perfectes, de les germanes Besolí. Es tracta d'una activitat adreçada als joves que pretén prevenir els trastorns alimentaris combatent la pressió excessiva entorn el físic femení i els cànons de bellesa imposats. Les biblioteques que acolliran l'exposició són les d'Amposta, Tortosa, Móra d'Ebre i Gandesa.

Completa el programa el taller Còmic i salut mental, de l'il·lustrador morenc Jordi Alfonso, també per al públic jove, que s'impartirà a les biblioteques de Deltebre, Ulldecona, La Sénia, Flix, Camarles i Santa Bàrbara.

Tant el taller com l'exposició comptaran amb el suport de personal sanitari especialitzat que aporta la Taula de Salut Mental i que de manera voluntària contextualitzarà l'activitat i aportarà valor afegit.


Per: Redacció

Foto: Cedida


restaurants d’AmpostaAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info