Ioga i esport

A diferència de moltes activitats esportives, la pràctica del ioga a part de l´esforç que requereix, implica un alt grau de concentració

etiquetes Notícies, Esports, Consells

14/12/2017

Ioga i esport | Amposta.info


El ioga és una disciplina física, mental i espiritual que pot presentar molts beneficis en la pràctica de qualsevol disciplina esportiva d'alta, mitja o baixa intensitat, en esportistes d'alt rendiment o en persones que per tenir cura de la seva salut, fan de l'activitat física part del seu pla de cures: surten a caminar, nadar, pàdel…

S´haurà de vigilar l´exigència en les postures (asanes) sobretot tenint en compte la naturalesa competitiva de molts esportistes. El ioga és una pràctica inofensiva si es realitza de manera correcta, de fer-ho de manera molt exigent o incorrecta podem produir lesions musculars. La pràctica ha d´estar basada en les mateixes sensacions i en un nivell d´exigència acord a les mateixes qualitats i habilitats i ... Ser pacient.

Una sessió de ioga relaxant, focalitzada en la flexibilitat, després de l´entrenament, t´ajuda en la tornada a la calma i pot ser el treball d´estiraments que s´ha de fer després de l´activitat física, així la musculatura es relaxa, es destensa i es queda preparada per a descansar.

El ioga pot ser una peça fonamental en el pla d'entrenament o formar part de la vida diària, fent que la flexibilitat, fortalesa i concentració millorin, ajudant a reduir i eliminar l'estrès, combatent l'ansietat, calmant el dolor de les agulletes i mantenint allunyat de lesions. Totes les parts del cos poden ser treballades efectivament a través del ioga, però també ajudar a controlar les emocions, a fomentar l'instint de superació, a créixer cap a la compassió i l'amor.

A diferència de moltes activitats esportives, la pràctica del ioga a part de l´esforç que requereix, implica un alt grau de concentració que ens permet entrar en el nostre interior dirigint la ment, els pensaments cap al centrament del cos, la respiració i l´actitud, arribant a un alt grau de relaxació, de consciència corporal i d´autoconeixement.


Ioga i esport | Amposta.info

ComentarisAmposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrònic
Informació i avís legal

Amposta.info