EbreActiu, revista d´oci actiu

Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l'Ebre»

El Museu de les Terres de l’Ebre acull del 15/6/2018 al 21/7/2018, l’exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre», exposició produďda pel Museu d’Histňria de Catalunya, i que compta amb nous panells en la seva itinerŕncia a Amposta grŕcies a la recerca duta a terme pel Museu de les Terres de l’Ebre.

etiquetes   exposició

4/7/2018

A partir del 1450, Europa es va veure assotada per una onada de persecucions a la que s'ha aglutinat sota el fenomen de la Cacera de bruixes. Fins gairebé la fi de l'čpoca moderna, unes 60.000 dones van ser executades sense un judici legítim, acusades de provocar tempestes que arruďnaven les collites, practicar mal d'ull i assassinats, i reunir-se amb el diable. La pervivčncia de l'estereotip de bruixa ha perviscut fins als nostres dies, estčs a partir de la tradició popular, la literatura i el cinema. Perň, qui eren realment aquestes dones? L'exposició Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l'Ebre explica la gestació d'aquest procés durant l'Edat Mitjana i les rastres que han subsistit fins als nostres dies, posant especial čmfasis en la descontrucció dels tňpics i analitzant la seva evolució al llarg dels segles.
L'exposició, produďda pel Museu d'Histňria de Catalunya, compta amb nous panells en la seva itinerŕncia a Amposta grŕcies a la recerca duta a terme pel Museu de les Terres de l'Ebre. La mostra s'ha complementat i ampliat amb l'estudi del fenomen en aquest territori i la seva manifestació a diferents pobles i ciutats, tot incorporant nous processos i noms que permeten identificar un substrat comú arreu del Principat.

Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre» Exposició «Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya i les Terres de l’Ebre»

Dies: del 15/6/2018 al 21/7/2018.

Horari: De dimarts a dissabte d'11 a 14 i de 17.30 a 20 h. Diumenges i festius d'11.30 a 14 h.

Lloc: Sala d'exposicions temporals del Museu de les Terres de l'Ebre.

Organitza: Museu de les Terres de l'Ebre, Museu d'Histňria de Catalunya i Ajuntament d'Amposta.

Text: Museu de les Terres de l'Ebre

Fotos: Amposta.inforestaurants d’Amposta


Amposta.info, el digital de la ciutat d´Amposta des de 1998 (Terres de l´Ebre)

correu electrňnic
Informació i avís legal

Amposta.info